Ilie Bolojan continuă concedierile în Consiliul Judeţean Bihor

Share

Fostul primar al Oradei, Ilie Bolojan, continuă să facă revoluţie instituţională la Consiliul Judeţean Bihor, în pofida criticilor.

Toți angajații Agenției de Management al Destinației Bihor, din cadrul Consiliului Județean Bihor, au fost destituiţi. Organigrama a fost redusă la doar două posturi.

“Începând de ieri (n.r. marți), am dat preavizul tuturor angajaților, după desfacerea contractelor de muncă. Urmează ca posturile cele două din noua organigramă să fie ocupate prin interviu, în urma unei evaluări interne în rândul tuturor angajaților. Dacă nu va fi posibil să ocupăm pozițiile cu oameni din rândul foștilor angajați, vom căuta în exterior”, a declarat Mihai Jurcă, reprezentantul CJ Bihor în AGA, pentru Bihoreanul.

Cele două posturi păstrate în organigrama Agenției sunt de execuție, viitorii angajați având sarcina să continue implementarea unui proiect cu finanțare europeană, pe care agenția îl derulează. Deocamdată, nu a fost stabilită comisia care va selecta cei doi angajați și nici calendarul interviurilor.

La Agenția de Management al Destinației Bihor urmează să se facă un inventar, dar și un audit financiar. “Sper ca în cel mai scurt timp să putem prezenta rezultatele, dar nu știu să vă spun când. Auditorul ne-a spus că depinde de ce va găsi acolo”, a precizat Jurcă.

Totodată, s-a decis reducerea organigramei la Agenția de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect de la nouă, la trei angajați.

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat încă de la preluarea mandatului că va reduce la jumătate organigrama instituțiilor din subordine.

Share