HVIM şi filiera sa moscovită, via Zagyva Gyorgy Gyula

Share

Un nativ maghiar fugit din România şi stabilit în Ungaria, în orăşelul Eger, Zagyva Gyorgy Gyula, este liderul HVIM (zisă şi “64 de Comitate”), conducător suprem al oficinei ruse care militează până şi pentru autonomia Tibetului. Această şmecherie, cu “susţinem chiar şi autonomia Tibetului“, este unul dintre trouvaille-urile preferate ale lui Vladimir Putin. Amestecă ghiveciul de vinete cu dulceaţa de trandafiri.

Desigur că HVIM, oricât de bordeline ar fi ea, nu poate să pună pe acelaşi plan aspiraţiile de independenţă ale poporului tibetan şi dorinţa de a continua să fure şi facă bani prin contrabandă într-un stat artificial, sub fantoşa iporită a aşa-zisei Abhazii.

Pentru că Zagyva acesta a fost până şi… observator la alegerile desfăşurate în enclava separatistă georgiană, în anul 2011, întreţinută de Moscova în nordul Georgiei.

HVIM, o oficină rusă. Pe faţă

L-a angajat atunci Mateusz Piskorski, un politician polonez apropiat de cercurile de putere din Moscova. Polonezul a fost acuzat în acest an la Varșovia de spionaj în favoarea Rusiei, informează surse bine documentate.

Contactat din nou, după arestarea lui Piskorski, Zagyva și-a schimbat declarația anterioară. El a spus atunci că a fost observator în Abkhazia din partea Parlamentului de la Budapesta. Şi că nu a primit bani pentru asta.

Jobbik și HVIM susțin mișcările de autonomie din întreaga lume pentru că acestea pot deveni, la rândul lor, modele pentru un Ținut Secuiesc autonom, a spus Zagyva Rise Porject în 2014. Cam aşa lucrează, prin HVIM, Putin. Murdar.

Share