Herson, Ucraina. Lupte crâncene

Share

Au fost raportate lupte crâncene cu forţele ruse, în Regiunea Herson, în timp ce Ucraina încearcă să o recucerească.

Ocupată de ruşi, în sudul ţării, Herson este o regiune strategică a Ucrainei, aşa cum a fost dinainte de invazia rusă de după 24 februarie.

Experţii militari au declarat pentru BBC că eliberarea Hersonului “nu se va întâmpla rapid”. Oficialii de la Kiev au descris ofensiva ca pe o măcinare lentă a inamicului.

“Luptele grele continuă, soldaţii noştri lucrează non-stop”, a declarat Vitaliy Kim, care conduce regiunea vecină, Mykolaiv.

Ucraina a declarat anterior că a străpuns prima linie de apărare a Rusiei, dar Rusia afirmă că trupele ucrainene au fost înfrânte, în timpul unui atac eşuat.

Ministerul Apărării de la Moscova a declarat de asemenea că au existat pierderi grele în rândul forţelor ucrainene, dar afirmaţiile Ucrainei şi ale Rusiei nu au fost verificate în mod independent, conform Ziare.com.

Herson a devenit primul mare oraş ucrainean care a căzut în mâinile Rusiei, în primele zile ale invaziei Moscovei, care a început pe 24 februarie.

Oficiali militari ucraineni de rang înalt au fost rezervaţi în a oferi prea multe detalii despre contraofensiva raportată, îndemnând publicul larg să aibă răbdare.

Comandamentul Operaţional “Sud” al Ucrainei a raportat că au continuat luptele poziţionale.

Acesta a declarat că trei poduri cheie peste râul Dnipro au fost lovite din nou, pentru a se asigura că sunt impracticabile.

În ultimele săptămâni, Ucraina a folosit de asemenea sisteme de rachete de precizie Himars, furnizate de SUA, pentru a ţinti poduri de pontoane ruseşti improvizate, precum şi posturi de comandă şi depozite de muniţie.

Share