home MASS MEDIA Google, 300 de milioane de euro investiţii contra fake news

Google, 300 de milioane de euro investiţii contra fake news

Share

Google anunţă o serie de proiecte pentru combaterea informaţiilor false pe Internet şi de susţinere a mass-media credibilă. Totul – cu o investiţie de 300 de milioane de dolari pe o perioadă de trei ani, potrivit AFP, via HotNews.

Despre Goofy şi Zucky, businessmani de succes

Google, proiecte pentru media credibilă

În timpul unei prezentări la New York, Google, mult criticat pentru contribuţia la difuzarea ştirilor false şi declinul presei tradiţionale, a prezentat o serie de proiecte. Acestea vizează “consolidarea informaţiilor fiabile şi de calitate”. De asemenea, care să ajute media credibilă să câştige abonaţi plătitori.

Toate aceste proiecte reprezintă “un angajament financiar pentru industria media de 300 de milioane de dolari pentru următorii trei ani”. Sunt spusele managerului de operaţiuni Google. Philipp Schindler. Acesta a spus că “viitorul Google şi viitorul partenerilor săi media este legat.”

Google News, focalizat pe jurnalism

Una dintre initiatitive o reprezintă Google News, un program ce se focalizează pe jurnalism. El are ca scop lupta împotriva ştirilor false şi îi finanţează pe jurnaliştii care îşi publică aici conţinutul.

Programul oferă publicaţiilor un model online de luptă împotriva proastei informări. Programul va beneficia de asemenea de o unealtă denumită Outline, cu ajutorul căreia publicaţiile pot securiza accesul la internet al jurnaliştilor.

Google contraatacă peste compromiterea publică a Facebook

În timp ce Facebook se află în centrul unui scandal care pare să se amplifice, după ce compania Cambridge Analytica a fost acuzată că a folosit fără consimţământ datele a 50 de milioane de utilizatori ai reţelei sociale pentru a elabora un soft care să prezică şi să influenţeze votul alegătorilor, Google încearcă să se poziţioneze ca un partener credibil pentru mass-media quality.

După dezvăluirile legate de campania electorală din SUA din 2016, pe care Rusia este acuzată că a încercat să o influenţeze în favoarea actualului preşedinte Donald Trump, problema aşa-zisului fenomen “fake news” preocupă toate ţările Uniunii Europene, iar Franţa nu va fi primul stat care adoptă o lege împotriva acestora.

O lege adoptată în Germania permite impunerea de amenzi drastice – de până la 50 de milioane de euro – reţelelor sociale dacă nu retrag în cel mai scurt timp informaţiile false de pe platformele pe care le gestionează.

Share