home EVENIMENT, SPORT Gigi Becali, liberat provizoriu sub control judiciar de Paşte

Gigi Becali, liberat provizoriu sub control judiciar de Paşte

Share

Gigi Becali a fost eliberat astazi, dar nu oricum. Termenul corect juridic, dincolo de toate valurile foarte inalte si inspumate care se fac in aceste momente, este ca va fi liberat provizoriu, sub control judiciar.

Tribunalul Bucureşti a admis recursul contra respingerii cererii de eliberare, care fusese judecată cu o zi in urma la Judecătoria Sectorului 1. Acelasi tribunal l-a pus în libertate, in aceeasi zi, şi pe Dumitru Beciu, admiţând recursul contra sentinţei Judecătoriei Sectorului 1, de a respinge cererea de eliberare provizorie sub control judiciar.

Interdicţii pentru Gigi Becali

Lui Beciu, ca şi lui Gigi Becali, i s-au fixat mai multe interdicţii, precum aceea de a părăsi judeţul Ilfov şi Bucureştiul fără încuviinţarea instanţei. Cu alte cuvinte, daca ne imaginam, de exemplu, ca Gigi Becali va dori sa plece la Medias, sa-si felicite jucatorii pentru victoria chinuita obtinuta in urma cu destul de putin timp, atunci trebuie sa fim constienti ca nu va reusi aceasta nici daca s-ar teleporta, pentru ca ii trebuie, pentru a iesi din Bucuresti-Ilfov, o ordonanta judecatoreasca.

Cei doi nu au voie să ia legătura într-un fel sau altul cu celelalte părţi din dosar. Vom vedea daca astfel vor sta lucrurile si nu o vor face ei sau alti interpusi ai lor. De asemenea, nu au voie să-şi schimbe domiciliul fără încuviinţarea instanţei.

Gigi Becali vrea neapărat să ia lumină de la soţia sa

Judecarea recursului, povesteste Realitatea TV, a început la ora 14:00. Înainte de începerea şedinţelor de judecată, rudele omului de afaceri au cerut să-l îmbrăţişeze, însă acesta a refuzat, pe motiv că s-ar fi împărtăşit.

Gigi Becali a spus, la începutul şedinţei, că vrea neapărat să ia lumină de la soţia şi de la copiii săi. Dupa cum se observa, de la primul sau discurs, in care le spunea judecatoarilor sai ca ii iarta, pana la acesta, este o foarte mare diferenta de ton si abordare. L-a cam luat frica si a devenit mult mai putin trufas.

“Vreau liber chiar şi în raza curţii mele”

“Onorată instanţă, domnule preşedinte, nu vreau să vă zic prea multe, ci doar un singur lucru: vreau eliberarea mea sub orice formă, chiar şi în raza curţii mele, numai ca să fac Paştele alături de familie şi să iau lumină de la copiii mei”,

a spus finanţatorul Stelei, care şi-a cerut scuze de la preşedintele completului de judecată, Dorel Matei, pentru ceea ce a spus, în şedinţa în care Tribunalul a respins recursul său împotriva deciziei de arestare.

Becali a mai spus că “o persoană care are trăiri creştine nu poate fi pericol public”. Hai, nu zau? Aceasta ramane sa ne convingem. Eu nu sunt deloc sigur de acest lucru. Unul dintre motivele invocate de catre apărătorii omului de afaceri a fost că acesta candidează la alegerile europarlamentare.

Vrea în PE

Gigi Becali invocă faptul că, dacă rămâne în arest, i se încalcă dreptul de a participa la alegerile pentru Parlamentul European, având în vedere că, în momentul de faţă, ar trebui să se pregătească şi să participe la campania electorală.

Mie nu mi se pare deloc ca lucrurile stau asa. Un Gigi Becali in arest sau unul eventual condamnat este un asset politic mai bun pentru Corneliu Vadim Tudor si partidul sau extraparlamentar, decat in libertate.

Acum lucrurile se vor complica si pentru Becali, care va participa la campania electorala fara sa poata iesi din zona metropolitana a Capitalei, ca si pentru CV Tudor, care va trebui sa isi schimbe campania electorala si sa adopte un ton mult mai moderat, in loc sa faca, pur si simplu, profit pe baza victimizarii lui Jiji.

Citeşte şi
PSD-ALDE, prin europarlamentarii săi, duce un război subteran intens, în aceste zile, împotriva Laurei Codruța
Europarlamentarul Cristian Preda a afirmat, pe pagina sa de Facebook, că Guvernul Dăncilă a chiulit
Parlamentul European începe anul în forţă cu o iniţiativă care afectează direct Cabinetul Vioricăi Dăncilă,
Autorităţile din România vor intra în coliziune cu o rezoluţie foarte dură a Parlamentului European
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri seara, într-o emisiune TV, că speră ca Parlamentul European
Prim-ministrul român Viorica Dăncilă a continuat să sfideze Uniunea Europeană, în plenul Parlamentului Europei. Discursul
Parlamentul European o cheamă pe Viorica Dăncilă, analfabetul funcţional nr. 1 al ţării, în plen,
În dezbaterea din Parlamentul European pe modificările operate de PSD-ALDE la Legile Justiţiei, europarlamentarii acestor
Parlamentul European cere Comisiei clarificări despre activităţile Corinei Creţu, comisar UE pentru Politici Regionale, după
Un om în etate ne mărturisea, după ieşirea de la vot, că nici nu mai
Share