home EVENIMENT, POLITICA Gabriela Scutea (PG) şi Giorgiana Hosu (DIICOT), respinse de CSM

Gabriela Scutea (PG) şi Giorgiana Hosu (DIICOT), respinse de CSM

Share

Procurorii Gabriela Scutea și Giorgiana Hosu, propuse de ministrul demis al Justiției, Cătălin Predoiu, în funcția de procuror general, respectiv procuror-șef al DIICOT, au primit aviz negativ de la CSM.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Avizul CSM este unul consultativ, iar decizia îi va aparține președintelui Klaus Iohannis. Cătălin Predoiu a reacționat, spunând că pentru el nu este nici o surpriză și că se aștepta, având în vedere modul în care au decurs interviurile în CSM.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ numirea Giorgianei Elena Hosu în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Surse din CSM au precizat, pentru Agerpres, că decizia a fost luată cu 4 voturi “împotrivă” şi 2 voturi “pentru”.

De asemenea, procurorii din CSM au avizat negativ propunerea lui Cătălin Predoiu de numire a Gabrielei Scutea în funcția de procuror general. Și în acest caz decizia a fost luată cu 4 voturi “împotrivă” şi 2 voturi “pentru”.

Singurul care a primit aviz pozitiv de la Secția pentru procurori a CSM a fost Crin Bologa, propus de Cătălin Predoiu la conducerea DNA.

Share