home EVENIMENT, POLITICA Rareș Bogdan: PNL nu are cum să nu aibă candidat propriu la Capitală

Rareș Bogdan: PNL nu are cum să nu aibă candidat propriu la Capitală

Share

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a afirmat că este exclus ca liberalii să nu aibă candidat propriu pentru postul de prima general al Capitalei.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

El a spus că Nicușor Dan nu poate fi sigur de nominalizare nici măcar în cazul în care se va înscrie în PNL.

”PNL este pe val, are un premier și un guvern performant și se află sub auspiciile unei guvernări de 5 ani de zile. PNL nu are cum să nu aibă un candidat propriu (…) Noi trebuie să dăm o soluție pentru București”, a declarat Rareș Bogdan.

El a spus că Vlad Voiculescu, susținut de PLUS, nu are cum să spere la susținerea PNL deoarece are un scor redus în sondaje.

În ce-l privește Nicușor Dan, independent susținut acum de USR, Bogdan a afirmat că liberalii îl vor susține doar dacă se înscrie în PNL. ”Dar nici așa nu e sigur”, a adăugat liberalul.

El a arătat că în interiorul PNL competiția este deschisă, în cercetările sociologice fiind cercetate 6-7 persoane printre care Robert Sighiartău, Violeta Alexandru, Florin Cîțu și Ciprian Ciucu.

Rareș Bogdan nu a exclus posibilitatea unei candidaturi a sa pentru funcția deținută acum de Gabriela Firea. ”Dacă nu găsim o soluție sigură 100%, nu o să mă uit să vedem cum pierde partidul alegerile ca în 2016”, a spus prim-vicepreședintele PNL.

Bogdan a spus că PNL este cotat în București la un scor de 30-34%. ”Primul partid din București nu mai este USR”, a spus liberalul.

Întrebat cât ar obține el dacă ar candida, Rareș Bogdan a răspuns: ”Minim 37-38%. În fața Gabrielei Firea care nu poate obține mai mult de 20%. Pe locul 3, după candidatul USR-PLUS. Cu fiecare zi de campanie, ea va scădea în opțiuni pentru că încă nu a fost țintuită de candidații dreptei”, a mai spus Rareș Bogdan.

Share