Gabriela Firea voia beculeţe de Crăciun, înainte de Legislative

Share

Gabriela Firea se pregătea să împacheteze electoral alegerile legislative, în Bucureşti, după o eventuală victorie în alegerile locale, la Primăria Bucureşti.

În București au apărut beculețele de Crăciun în pomii de pe bulevarde, încă neaprinse. Noul primar ales, Nicușor Dan, promisese că nu va face asta, dar e un cadou al Administrației Firea.

Compania municipalității spune că e obligată, prin contractul de delegare a serviciului de iluminat public încheiat cu Primăria Capitalei, să asigure iluminatul festiv, altfel acest contract riscă să fie reziliat.

Într-un răspuns la întrebările transmise de Libertatea președintelui CA, Adrian Corbu, fost director, compania afirmă că a început montarea luminițelor în octombrie pentru ca totul să fie gata până la cel târziu începutul lunii decembrie.

Ba, chiar ar fi trebuit să înceapă mult mai devreme, în septembrie, așa cum a cerut Primăria, mai spune compania.

„Procesul de montare a ornamentelor a fost inițiat pe data de 6 octombrie. Ținând cont de faptul că aprinderea iluminatul festiv are loc, de obicei în ultimii ani, în jurul datei de 1 decembrie.

Compania ar fi trebuit să înceapă montajul în luna septembrie, așa cum este specificat în ordinul de începere a lucrărilor transmis de Primăria Municipiului București în data de 8 septembrie”, spune Compania de Iluminat Public București.

Vineri spre sâmbătă noapte, compania primăriei a pus plasele luminoase în copacii de pe bulevardul Unirii, tronsonul Piața Constituției – Piața Unirii.

Share