home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA Gabriela Firea cumpără autobuzele turceşti prin Sebastian Ghiţă

Gabriela Firea cumpără autobuzele turceşti prin Sebastian Ghiţă

Share

Autobuzele turcești Otokar sunt cumpărate Gabriela Firea printr-o firmă cu legături care duc spre Sebastian Ghiță. Cele 400 de autobuze ce urmează să intre în flota RATB vor ajunge în România printr-o firmă subcontractoare.

Acționarii acesteia au legături cu avocatul tradițional al lui Sebastian Ghiță. Societatea românească se află pe lista de creditori ai Asesoft. Compania a fost înființată de fostul deputat și este în acest moment în insolvență.

Legătura dintre Gabriela Firea, Happy Garage şi Ghiţă

Asocierea declarată câștigătoare și care urmează să furnizeze cele 400 de autobuze Regiei Autonome de Transport București are un subcontractant în România. Este vorba despre S.C. Happy Garage SRL.

Gabriela Firea respinge cererea pentru protestul #Rezist de duminică

Societatea are domeniul principal de activitate declarat „întreținerea și repararea autovehiculelor”. Ea are sediul social pe Șoseaua Odăi, din Nordul Capitalei. Deși veche de trei ani, firma a fost deja radiată de două ori.

Gabriela Firea ştie ce face

Potrivit Registrului Comerțului, societatea și-a schimbat sediul social din București în Ilfov și din Ilfov în București. Ultima oară a fost reînființată pe 9 septembrie 2017. Dacă în 2014 contabilii declarau la Ministerul de Finanțe zero cifră de afaceri și o pierdere de 1.674 de lei, în 2016, saltul “financiar” este spectaculos. Cu doar 18 angajați, service-ul auto reușește o cifra de afaceri netă de 5.394.538 de lei și un profit brut de 1.163.872 de lei.

Potrivit Registrului Comerțului, S.C. Happy Garage S.R.L. este controlată de Paul-Eugen Ion, dar în trecut a avut un al doilea asociat, cu drepturi egale – Laurențiu Sorin Crețu.

Share