home POLITICA Gabriela Firea respinge cererea pentru protestul #Rezist de duminică

Gabriela Firea respinge cererea pentru protestul #Rezist de duminică

Share

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a respins cererea de desfăşurare a unui protest autorizat duminică. Protestul, anunţat la Primărie de Asociaţia „Evoluţie în Instituţie”, ar fi trebuit să aibă loc la sediul PSD şi la Piaţa Victoriei.

ONG-ul a solicitat Primăriei Bucureşti aprobare pentru organizarea unui protest. Acesta era planificat pentru duminică, 16 iulie, în Piaţa Victoriei şi în faţa sediului PSD. Răspunsul Primăriei? „Se interzice”. Semnat: viceprimar Aurelian Bădulescu. Evident, acesta nu este de capul său.

Reprezentanţii Primăriei susţin că în Piaţa Victoriei va avea loc o altă manifestare. Însă nimeni nu ştie despre ce este vorba. În plus, manifestanţii nu sunt lăsaţi să se deplaseze pe jos către sediul PSD, aflat în apropiere, pentru că nu pot fi protejaţi.

gabriela firea

Pe pagina Corupţia ucide a fost adăugat un eveniment. Gabriela Firea, de pază

FAPTA I: Guvernul Tudose a elaborat un proiect de act normativ, numit Codul Administrativ. Proiectul prevede, printre altele, şi abrogarea legii care interzicea persoanelor condamnate penal să facă parte din Guvern.

Asta inseamna ca un borfas, condamnat penal, va decide soarta romanilor si ii va reprezenta pe acestia.

Daca nu vrei ca viitorul sa iti fie decis de un condamnat, vino alaturi de noi si cere, in gura mare, O GUVERNARE CURATA, o guvernare care sa te reprezinte.

FAPTA II: Jandarmeria, la ordin, a facut demersuri consistente sa opreasca protestele romanilor impotriva guvernarii ALDE-PSD. Trebuie sa iesim in strada pentru a sustine DEMOCRATIA, democratie care implica dreptul constitutional la libera exprimare. Da, orice roman are dreptul sa protesteze, sa isi arate nemultumirea sau indignarea, prin protest.

“CONSTITUTIA ROMANIEI – CAPITOLUL II

Drepturile şi libertăţile fundamentale – ARTICOLUL 39
Libertatea întrunirilor

Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme.”

CE DORIM: – un mars de la Guvern la Sediul PSD Bucuresti prin care sa atragem atentia ca NU vrem să fim o naţie de hoţi. Apărăm democraţia! prin care dorim sa:

– ne asiguram ca Romania nu va fi condusa de hoti si interesele acestora
– ne asiguram ca drepturile cetatenesti, cele elementare, libertatea de opinie sunt respectate si aparate cu tarie.

Va asteptam!
Un share si, cel mai important, participarea vor schimba Romania. In bine!

Gabriela Firea, interdicţia, opresiunea, represiunea şi punerea dopului

Cititorul ar putea să se întrebe totuşi: dacă a semnat viceprimarul Bădulescu, de ce o dăm din titlu cu Gabriela Firea? Răspunsul este: pentru că avem de-a face cu o lucrare coordonată. Duminica trecută, un protest relativ mic a fost întâmpinat de jandarmi cu ostilitate.

Un manifestant, considerat unul dintre liderii protestelor, a fost reţinut şi amendat. Asociaţia „Evoluţie în Instituţie” este condusă de el şi se numeşte Mihai Cristian Dide.

Dide, protestatar ridicat pe sus de jandarmi la protestul #Rezist

Este a 6-a sau a 7-a declaratie pe care mi-o interzic abuziv. am si o plangere penala pentru abuz in serviciu la adresa lui Bădulescu, viceprimarul.

, a declarat Dide pentru Starea Presei.

Protestele ar putea să devină violente

Este o noutate. Până acum, cu unele episoade mai tensionate, Jandarmeria a protejat protestele spontane. A existat un soi de colaborare între manifestanţi, care ofereau flori jandarmilor, şi forţele de ordine, care colaborau cu actanţii protestelor întru izolarea şi eliminarea provocatorilor.

Dar ce se petrece acum? Explicaţia este, credem, că a intrat în funcţiune cureaua de transmisie politică. “Băieţii” din PSDragnea strâng şurubul, interzic proteste, pentru că li se apropie funia de par. Gabriela Firea face parte din gaşca asta.

Execută ordinele. Se apropie poate momentul când vor da cu grenade lacrimogene. Este posibil să reapară ultraşii, care să provoace violenţe. Apoi organizatorii protestului civic ar putea fi acuzaţi pentru violenţe, reţinuţi şi amendaţi.

Dragnea este încolţit

Jandarmii vor bate ca la fasole. Sunt metode tipice de intimidare din arsenalul succesiunii FSN-FDSN-PDSR-PSD. Totul depinde de disperarea lui Arturo Liviu Ui Dragnea şi a clanului din jurul său. Care se simte tot mai încolţit şi atunci devine violent şi ameninţător. Arată cu pumnul.

Cu cât este mai mare disperarea, cu atât vor fi mai duri. Atunci, vor fi proteste mici, haotice. Manifestanţii se vor teme să iasă până-ntr-o zi, după care va urma răbufnirea. Aşa se întâmplă când pui dop. Se adună tensiune şi într-o zi pocneşte. Societatea civilă e ca şampania.

Fâsâiala din decembrie 1989

Ruşii au priceput asta în 1989 şi au dat drumul controlat, activându-şi conservele, la Revoluţia din decembrie 1989. Serviciile secrete ruse, maghiare şi sârbe au ajutat la agitarea sticlei mai repede, apoi au ţinut dopul, ca să se fâsâie.

Altfel, prin februarie 1990, ei estimaseră că răbufnea şi-i mpătura încă de atunci aproape pe toţi. Aştia de acum pun dop din cauza disperării lui Dragnea. Paradoxal, trebuie să ne rugăm să reziste cât mai mult în şa Flauşatovsky, pentru ca atunci când răbufneşte să îi măture mai tare pe toţi.

Aar atunci lupta pentru reconstrucţia instituţională va dura ani sau decenii. Depinde cât rău va mai face gaşca lui Dragnea.

Share