home DIVERSE FOTOGALERIE Cele 59 de victime din Clubul Colectiv

FOTOGALERIE Cele 59 de victime din Clubul Colectiv

Share

Vineri seară, târziu, când intri în silly season (răstimp al nonştirii, în care nu se întâmplă nimic important), a răbufnit tragedia din Clubul Colectiv.

UPDATE 13 nov., ora 18.26 Loredana Dărescu, de 29 de ani, a murit azi la BG Clinic Ludwigshafen. Este cel de-al 55-lea mort în tragedia de la Clubul Colectiv.

UPDATE 12 nov., ora 17.29 Nu se mai termină. Am terminat de cioplit la această postare la 6.30 dimineaţa, după o noapte extrem de grea, în care am revăzut CV-urile (pe cât posibil) tuturor acestor oameni. Am zis: nu te culci până nu termini exorcizarea asta, ca să poţi să mergi mai departe. Ei bine, la trezire am aflat că sunt doi morţi, apoi încă unul. Îi adaug acum în galerie. Să-i adauge şi vinovaţii pe răboajele puştilor lor, ca bătrânul Sam Hawkens. Mama voastră de criminali… sunteţi nişte criminali, să trăiţi cu vinovăţia voastră în creiere tot restul vieţii voastre, să vă halească vinovăţia asta ficaţii, creierele, bucile, degetele de la picioare. Arde-v-ar ochii-n cap-n minţile voastre, să vedeţi cum este.

===

În Club Colectiv, o trupă MetalRock românească, una dintre cele mai bune, cum spune toată lumea, îşi lansa noul album, devenit acum, ce ironie, notoriu.

A urmat dezastrul. În prezent, din toţi membrii grupului Goodbye to Gravity, mai trăieşte numai solistul, aflat în stare gravă.

Vi-i prezentăm mai jos pe toţi aceşti oameni de foarte bună calitate, care şi-au pierdut viaţa în Clubul Colectiv. Aşa cum veţi vedea, aproape toţi erau artişti şi / sau intelectuali. Pierderea este imensă.

Şi există nişte crocodili cu solzi groşi, nişte brontozauri cu gâtlejele liliachii, nişte stegozauri cu oase pe pielea groasă, ca de elefant, care-şi permit, au nesimţirea incalculabil de mare să-şi dea acum salarii şi pensii, în dispreţul acestor oameni morţi în hecatomba de la Colectiv…

Listarea tuturor acestor oameni plecaţi dintre noi a fost îngrozitoare pentru mine, dar a reprezentat o necesitate, o Golgotă pe care mi-am asumat-o, pentru că nenorocirea din Colectiv nu trebuie uitată şi trebuie să facem tot ce este omeneşte posibil pentru ca ea să nu se mai repete vreodată.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Această prezentare necesită JavaScript.

Share