Pensii la primari pentru fortificarea Sistemului Ticăloşit

Share

O nouă lege a unor pensii speciale, în dispreţul Tragediei din Clubul #Colectiv şi al protestelor ce au urmat, a fost adoptată, de această dată tacit, de Camera Deputaţilor. Acum, acest proiect samavolnic mai trebuie să treacă şi de Senat, unde este nucleul durilor din PSD.

Această nouă încărcare a bugetului pe anul 2016 vine după avalanşa de creşteri salariale care este deja anunţată pentru sfârşitul anului. Noul act normativ, semnat de 30 de deputaţi de la PSD, PNL şi UDMR, a fost adoptat tacit.

Facem o paranteză scurtă cât paragraful ăsta: adoptarea tacită a actelor normative, o chestie specific occidentală, presupune cavalerism politic şi că, implicit, de comun acord, în Legislativ nu sunt unii aleşi ce încearcă să strecoare, spre adoptare tacită, astfel de acte normative, nici întreg Legislativul nu poate să facă aşa ceva, pentru că iese scandal naţional. La noi, mămăliga a explodat, iar acum s-a dus la culcare.

Conform actului normativ, primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de Consilii Judeţene ar urma să primească pensii speciale de 10.000 de lei dacă au avut cel puţin trei mandate.

Aşadar, porcăria aceasta are următorul substrat: în primăvara lui 2016, urmează alegerile locale. Prin acest act normativ, partidele parlamentare şi-au ranforsat aleşii locali cu cea mai mare experienţă cu nişte pensii imense, pentru ca ei să facă totul, absolut totul să rămână, cu găştile lor, la putere, cu orice preţ.

Aceasta este o măsură electorală fundamentală, directă, făcută în dispreţul naţiunii române şi în sprijinul direct al Sistemului Ticăloşit.

Concret, cui anume se adresează această porcărie normativă? Dintre cei 110 primari de municipii şi sectoare ale Capitalei, peste 40 au dosare penale pentru fapte de corupţie. Dintre cei 41 de şefi de consilii judeţene, mai mult de jumătate au fost condamnaţi, anchetaţi de DNA, declaraţi incompatibili sau în conflict de interese.

Aceşti oameni, precum şi toţi ceilalţi primari din ţară, până la ultima comună prăpădită din vârful muntelui, vor fi fiare sălbatice la atac la alegerile localeşi vor rămâne astfel, capacitate de partidele pe care le reprezintă, până după legislative.

Indiferent dacă ar avea loc alegeri anticipate în primăvară sau la termen, când le e vremea, noile partide vor avea o misiune extrem de dificilă.

Share