home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Firma editor Realitatea Plus are datorii de milioane

Firma editor Realitatea Plus are datorii de milioane

Share

Geopol International SRL, firma care deține licența Realitatea Plus, are peste patru milioane de lei are datorii, aşa cum StareaPresei.ro a prevestit.

Conform datelor de la Ministerul de Finanțe pe 2019, Geopol International SRL are datorii de aproape 4,2 milioane de lei. Potrivit ANAF însă firma nu figurează pe lista datoriilor către stat, deci sumele sunt datorate partenerilor de afaceri.

Tot Ministerul de Finanțe arată că, în 2019, firma din spatele Realitatea Plus a avut încasări de puțin peste 411.000 de lei. E neclar deci cum va reuși firma, cu încasări anuale de zece ori mai mici decât datoriile, să achite acele debite.

Realitatea Media SA a pierdut licența Realitatea TV din cauza datoriilor enorme: peste 320 de milioane de lei în general, din care aproape 130 de milioane de lei numai la stat.

Prin comparație, deținătoarea licenței Realitatea Plus, Geopol International SRL, o duce foarte bine: are datorii de „numai” 4,2 milioane de lei (dar nici un leu nu este datorat statului, conform ANAF) și pierderi, în 2018, de aproape 120.000 de lei la venituri de aproape 1,2 milioane de lei.

Share