home EUROVISION, EVENIMENT Finala Melodifestivalen live Internet link aici

Finala Melodifestivalen live Internet link aici

Share

In aceasta seara, in Globe Arena din Stockholm, are loc finala Eurovision Song Contest Suedia, numita MelodiFestivalen – una dintre cele mai prestigioase selectii nationale Eurovision din Europa.

Puteti viziona aceasta finala Melodifestivalen urmand linkul de aici, iar acesta este podcastul. Dupa cum observati, exista un countdown pana la momentul transmisiunii live. La ora la care scriu aceste randuri, mai sunt patru ore si 13 minute pana la finala, care incepe deci exact la ora 21.00, ora Romaniei (ora 20.00, ora Suediei).

Anul acesta, la MelodiFestivalen s-au inscris peste 2.800 de piese participante! Cam aceasta este diferenta de credibilitate dintre ce suntem noi si ce reprezinta in muzica usoara suedezii. Aceasta asa, apropos de ce imi spunea un comentator, despre “festivalul mic” de la noi si de la ei.

Care festival de la ei, asa cum vom vedea in curand, nu este anul acesta deloc la fel de mic precum cel din anii trecuti. Exact statele europene peste care deja a trecut criza (si nu stiu deloc daca este o simpla coincidenta) au ales cu totul altfel de muzica, extrem de cantabila, placuta si anul acesta vom avea o editie Eurovision extrem de valoroasa.

Cred ca doar asa, la prima auditie, am numarat vreo 10 – 15 melodii extrem de frumoase care vor participa la cele doua semifinale Eurovision de la Oslo.

Foto: Ericsson Globe Arena, Stockholm

Era momentul sa participam cu o piesa cantabila, frumoasa, de factura “Come As One” sau “Save Their Lives”.

Sau cu o alta, si mai frumoasa, care insa nici macar nu a trecut de preslectie, asa cum vom vedea in zilele urmatoare. Dar aceasta intr-o postare viitoare.

Share