home EVENIMENT, MASS MEDIA Fantoma lui Vântu la Accent Travel se retrage

Fantoma lui Vântu la Accent Travel se retrage

Share

Fantoma lui Vântu pare a se retrage şi din lumea tour-operatorilor români: din acţionariatul Accent Travel. Acţionarii agenţiei de turism au aprobat recent vânzarea pachetului majoritar, deţinut de către Comac Ltd..

romanicablues
“Comac ltd. este deţinută în procent de 50% de alt off shore din Cipru, Elbahold ltd., reprezentat prin doi moldoveni, foarte prezenţi în încrengătura de firme ale lui Vîntu: Dan Stratan, fost preşedinte la Gelsor şi Ghenadie Nipomici, strâns legat de afacerile lui Nuş, fie ca reprezentant al mai multor off-shore-uri, fie ca acţionar în firme deţinute de aceste căsuţe poştale.”

În link găsiţi menţionarea firmei cipriote Comac Ltd. în Armaghedonul Oligarhilor, ca acţionar al societăţii care a editat Revista Bilanţ, la care am lucrat între luna august a anului 2004 şi iunie 2007.

A fost o revistă foarte bună, pe care Vântu a închis-o în iunie 2007, fără nici o legătură cu alte considerente publicistice, după ce şi-a spălat banii probabil extorcaţi.

Revista Bilanţ a fost înfiinţată în august 2004. Multă vreme a circulat informaţia că e a lui Vântu, dar probe nu au existat. Ce trebuie să facă un jurnalist într-o astfel de situaţie?

Dacă într-o vreme circula zvonul (negat de Cristi Sima, acţionar prin WBS), că HotNews e a lui Vântu, ce ar trebui să facă jurnaliştii de acolo? Să fugă mâncând pământul? În fine.

Practic, toate publicaţiile păstorite de mogulul media Sorin Ovidiu Vântu par a fi fost o copertină, un gard vopsit, o aparenţă media, menită să ascundă alte interese nenorocite.

SOV nu a fost niciodată un veritabil patron de presă, ci, după toate probabilităţile, un escroc care a spus opiniei publice că el este mare investitor de presă şi în realitate a făcut cu totul altceva.

Ce anume?

A deturnat, pare-se, sume enorme de bani, pe care le-ar fi fugărit prin paradisuri fiscale ca să le piardă urma, apoi le-ar fi redirectat în organe de presă existente sau noi, pe care le-ar fi înfiinţat chiar el, prin interpuşi, ca să spele banii extorcaţi şi astfel să le piardă urma.

S-a bazat în permanenţă pe ideea că statul român este slab, că reprezentanţii săi sunt corupţi şi niciodată nu-l vor pune în pericol.

A fost un factor activ de corupere a acestora şi de promovare a corupţilor în puncte-cheie, pentru a-şi perpetua afacerile murdare şi a-şi asigura protecţia sistemului corupt.

Din păcate pentru el, din fericire pentru noi, pare-se că nu i-a mers la infinit.

Share