home EVENIMENT, MASS MEDIA Fantoma lui Vântu la Accent Travel se retrage

Fantoma lui Vântu la Accent Travel se retrage

Share

Fantoma lui Vântu pare a se retrage şi din lumea tour-operatorilor români: din acţionariatul Accent Travel. Acţionarii agenţiei de turism au aprobat recent vânzarea pachetului majoritar, deţinut de către Comac Ltd..

romanicablues
“Comac ltd. este deţinută în procent de 50% de alt off shore din Cipru, Elbahold ltd., reprezentat prin doi moldoveni, foarte prezenţi în încrengătura de firme ale lui Vîntu: Dan Stratan, fost preşedinte la Gelsor şi Ghenadie Nipomici, strâns legat de afacerile lui Nuş, fie ca reprezentant al mai multor off-shore-uri, fie ca acţionar în firme deţinute de aceste căsuţe poştale.”

În link găsiţi menţionarea firmei cipriote Comac Ltd. în Armaghedonul Oligarhilor, ca acţionar al societăţii care a editat Revista Bilanţ, la care am lucrat între luna august a anului 2004 şi iunie 2007.

A fost o revistă foarte bună, pe care Vântu a închis-o în iunie 2007, fără nici o legătură cu alte considerente publicistice, după ce şi-a spălat banii probabil extorcaţi.

Revista Bilanţ a fost înfiinţată în august 2004. Multă vreme a circulat informaţia că e a lui Vântu, dar probe nu au existat. Ce trebuie să facă un jurnalist într-o astfel de situaţie?

Dacă într-o vreme circula zvonul (negat de Cristi Sima, acţionar prin WBS), că HotNews e a lui Vântu, ce ar trebui să facă jurnaliştii de acolo? Să fugă mâncând pământul? În fine.

Practic, toate publicaţiile păstorite de mogulul media Sorin Ovidiu Vântu par a fi fost o copertină, un gard vopsit, o aparenţă media, menită să ascundă alte interese nenorocite.

SOV nu a fost niciodată un veritabil patron de presă, ci, după toate probabilităţile, un escroc care a spus opiniei publice că el este mare investitor de presă şi în realitate a făcut cu totul altceva.

Ce anume?

A deturnat, pare-se, sume enorme de bani, pe care le-ar fi fugărit prin paradisuri fiscale ca să le piardă urma, apoi le-ar fi redirectat în organe de presă existente sau noi, pe care le-ar fi înfiinţat chiar el, prin interpuşi, ca să spele banii extorcaţi şi astfel să le piardă urma.

S-a bazat în permanenţă pe ideea că statul român este slab, că reprezentanţii săi sunt corupţi şi niciodată nu-l vor pune în pericol.

A fost un factor activ de corupere a acestora şi de promovare a corupţilor în puncte-cheie, pentru a-şi perpetua afacerile murdare şi a-şi asigura protecţia sistemului corupt.

Din păcate pentru el, din fericire pentru noi, pare-se că nu i-a mers la infinit.

Citeşte şi
Întrebarea este dacă ştia şi ce cotă ridicată are şi dacă a avut şi el
A apărut public aşa-zisa listă a jurnaliştilor care au fost plătiţi o dată de fostul
Liviu Mihaiu este un tip aparte. El e, simultan, şi fost jurnalist, şi jurnalist, şi
DNA continuă să facă senzaţie cu arestări-surpriză. Este acum rândul viceguvernatorului BNR, Bogdan Olteanu, care
Acest capitol din Armaghedonul Oligarhilor face legătura între CRP, grupul securiştilor din jurul lui SOV
Urmează descrierea bidoanelor, bidonaşelor şi încrengăturilor dintre Vântu, Luca şi securiştii cu care aceştia au
Este oare incorect să afirmăm că, dacă Rusia la zi, având în spate cadre şi
Povestea lui Cornel Nistorescu este simptomatică pentru ce se întâmplă cu un jurnalist talentat şi
În acest capitol al Armaghedonului Oligarhilor, este povestit un episod din preluarea de către Dinu
Cum îţi mângâi tu urecheaLobul flutură calinPeste munţi, câmpii şi drumuriMândra,
Share