home ECONOMIE Marea Britanie se pregăteşte pentru revolte la colapsul Zonei Euro

Marea Britanie se pregăteşte pentru revolte la colapsul Zonei Euro

Share

Miniştrii Cabinetului Marii Britanii au avertizat pe canale private că există şanse pentru producerea colapsului monedei euro, odată de neimaginat, acum tot mai plauzibil.

galizacig

Diplomaţii se pregătesc să-i apere pe britanicii din afara graniţelor  de un colaps bancar şi chiar de revolte, care ar putea să se producă în urma crizei datoriilor suverane.

Trezoreria Coroanei Britanice a confirmat anterior luna aceasta că planurile de contingenţă pentru un eventual colaps sunt acum în curs de punere la punct.

Un oficial de rang înalt dintr-un minister a dezvăluit acum creşterea îngrijorării Cabinetului Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, explicând că acum Marea Britanie îşi face temele, pornind de la baza de lucru conform căreia colapsul Zonei Euro este doar o chestiune de timp.

“Este în interesul nostru dacă autorităţile europene continuă să tragă de timp, pentru că astfel ne dau timp să ne pregătim”

, a declarat oficialul britanic pentru Daily Telegraph.

Recent, instrucţiunile Foreign Office-ului şi Commonwealth Office-ului, trimise către consulate şi ambasade, cereau planuri de contingenţă pentru scenarii extreme, incluzând revolte şi mişcări sociale de protest de mare amploare… tot pe The Telegraph

Share