home EVENIMENT F-35A se află pentru prima dată în Estonia. Exerciţii de armonizare operaţională

F-35A se află pentru prima dată în Estonia. Exerciţii de armonizare operaţională

Share

Două avioane F-35A Lightning II și aproximativ 20 de avioane de sprijin au sosit la baza aeriană Ämari, în Estonia. Ele au zburat de la baza Royal Air Force din Lakenheath, Anglia.

 

 

Cele două avioane F-35A participă la prima lor acţiune în Europa. Aeronavele și forța totală de aviație provin din cea de-a 34-a escadrilă de luptă și din cea de-a 466-a escadrilă de luptă a Rezervei aeriene, de la baza Hill a Forțelor Aeriene, din Utah.

 

Desfășurarea a fost planificată de ceva timp. Ea nu are legătură cu evenimentele actuale și s-a desfășurat în strânsă coordonare cu aliații estonieni. Ea permite F-35A să se angajeze în pregătirea şi familiarizarea cu cadrul teatrului de operaţiuni european.

 

Apariţia F-35A în Europa, menită să reasigure partenerii europeni de commitmentul NATO

 

Ea asigură în același timp aliații și partenerii SUA de angajamentul lor față de pacea și stabilitatea durabilă a regiunii. Desfășurarea de forţe maximizează oportunitățile de formare cu aliații și partenerii SUA. Ea servește drept o demonstrație vizibilă a hotărârii Statelor Unite de a sprijini măsurile de asigurare ale NATO.

 

Aceasta este prima desfășurare de forţe aeriene peste Ocean î care este angajat avionul F-35A. Ea înseamnă o etapă importantă în progresul natural al Programului “Joint Strike Fighter”. Aceasta este ocazia perfectă pentru aeronavele pregătită pentru luptă să se pregătească alături de avionul american.

 

De asemenea, ajută la integrarea în infrastructura NATO și la sporirea interoperabilității aeronavelor de a cincea generație.Aeronavele și avioanele au început să sosească în Europa pe 15 aprilie și sunt programate să rămână în Estonia pentru scurt timp. Aceasta înainte de a se întoarce la RAF Lakenheath.

Share