home MASS MEDIA Evenimentul Zilei, nr. 1. Poza de colectie

Evenimentul Zilei, nr. 1. Poza de colectie

Share


Fac aceasta postare dintr-un singur motiv: s-a vorbit despre mine ca as fi in carti pentru o functie de conducere la “Evenimentul Zilei”. Am aflat aseara, cand am fost sunat de un prieten, care mi-a spus: “Uita-te pe bloguri, la EvZ. Scrie de tine acolo”.

Ceea ce pot sa spun, asa cum am mai facut-o, este ca am o afectiune aparte pentru acest ziar. Da, erau acolo gaini care nasteau pui vii. Existau insa anchete de profunzime, facute de noi, prin sursele noastre, care acum sunt o raritate. Jurnalistii de azi au devenit tonomate (altfel de tonomate, nu, nu ma refer la ce credeti) de dat stiri de agentie.

Stau in redactie, cu ochii prinsi in monitorul calculatorului, vanand stiri de agentie. Cazuri aparte ca acela al lui George Lacatus, care a dat cu rotile in sus o conducere a Loteriei Romane, sunt exceptia care confirma regula.

La cele scrise aici de fosta mea colega Bogdana Paun fac o singura rectificare. Atunci eram redactor la Sectia politica interna, nu la Sectia social, dar ii pastrez o memorie vie jurnalistului si omului aparte care a fost Misu Barbulescu.

Chiar daca nu sunt de acord cu tot ceea ce a facut si spus, ii port respect lui Ion Cristoiu, pentru ca am invatat multe de la el. Mircea Suciu (si pasiunea sa pentru istorie), Bogdan Ionescu (si meticulozitatea cu care ordona pagina), Florin Pasnicu (un externist de exceptie), Daniel Nanu (care ulterior a confirmat, demonstrandu-se a fi unul dintre jurnalistii sportivi de varf), Alex Revenco (si pasiunea sa pentru muzica buna, precum si cultul pe care il avea/are pentru Rolling Stones), Gheorghe Voicu (a carui prezenta discreta o simteai cand lipsea) si multi altii – sunt oameni pe care ii voi respecta intotdeauna.

Prezenta mea in aceasta poza este oarecum intamplatoare: am fost tras la poza de Mircea si Bogdan, “hai si tu la poza”, in rest erau numai oameni din conducerea cotidianului.

Citeşte şi
Ion Cristoiu emite o teorie interesantă, potrivit căreia preşedintele Klaus Iohannis a făcut-o fără să
Ion Cristoiu a cerut la Antena 3 ca Guvernul PSD-ALDE să dea ordonanţa de urgenţă
Jurnalistul Ion Cristoiu comentează situaţia din Franţa şi protestele „vestelor galbene”, spunând că sunt efectul
Jurnalistul Ion Cristoiu şi sociologul de casă al lui Liviu Dragnea, Marius Pieleanu, trai neneacă
Fostul Jurnalist Ion Cristoiu vorbeşte, într-unul dintre comentariile sale, despre televiziunea SRI, Realitatea TV, "cea
De-a lungul timpului, Ion Cristoiu a făcut un număr incredibil de volte. Dacă le urmăreşti,
Jurnalistul Ion Cristoiu l-a jignit îngrozitor pe filosoful Mihai Şora, referindu-se la etatea acestuia. Ceea
Capitolul despre Ion Cristoiu este, mai mult decât celelalte, incomplet, viziune proprie a autorului sau
Cristoiu ar intenţiona să se retragă din cariera jurnalistică, după ce Mediafax a dat ştirea
Băsescu a folosit-o pe Elena Udrea pe post de iepure politic de fugă, pentru a
Share