EUROVISION VEZI AICI ACUM Cine e de fapt Conchita Wurst

Share

A şocat pe toată lumea anul acesta, la Eurovision, în capitala Danemarcei, Copenhaga. Conchita WurstConchita-Wurst este în realitate un tânăr bărbat din Gmunden, Thomas Neuwirth. Ce se crede femeie.

Thomas “Tom” Neuwirth, născut pe  6 noiembrie 1988, mai bine cunoscut sub alter-ego-ul său Conchita Wurst, este un cântăreţ austriac. Este bărbat, chiar dacă îşi ia singur un pronume feminin cu rezonanţe hispanice atunci când intră în pielea de Wurst.

S.a născut în orăşelul Gmunden din Ţinutul Salzkammergut, din Alpii Austrieci, perla turismului Austriei. Gmunden este un orăşel turistic liniştit de pe malul lacului Traunsee, prin care am trecut şi unde am susţinut un concert în primăvara anului 1999, la biserica catolică cochetă de pe malul lacului, când Thomas Neuwirth, care încă nu ştia ce va ajunge şi ce va face în această viaţă, nici că se va autointitula într-o zi  Conchita Wurst, probabil că era un simplu băieţel de nouă ani.

Neuwirth este descendentul unui columbian stabilit în Austria. Înainte să-şi consacre aliasul feminin, Thomas Neuwirth a lucrat ca decorator de vitrine. Prima dată a apărut public în media în anul 2006, într-o reclamă.

În anul 2007, Neuwirth a ajuns în finala show-ului de casting austriac Starmania. În anul 2011, Neuwirth a revenit în televiziune cu aliasul de acum, Conchita Wurst. Cu acesta (şi cu noua personalitate feminină), a apărut în show-ul ORF The Hardest Jobs of Austria.

Rolul jucat de Thomas cu această ocazie a fost acela al unei femei care lucra într-o fabrică de produse pescăreşti. Tot pentru ORF, Thomas, tot sub numele Conchita Wurst, a jucat în show-ul Wild Girls, în care mai mulţi candidaţi trebuie să supravieţuiască în Deşertul Namib împreună cu câţiva băştinaşi din triburile de aici.

Neuwirth a absolvit  Graz School of Fashion în anul 2011 şi a trăit în mai multe locuinţe din Viena.

Share