EUROVISION Semifinala 2 live commentary

Share

denmark-boxen-arena1-1024x682Malta, Firelight – Coming Home
Băiatul şi fata din Malta transmit foarte mult şi cântă foarte bine. Se vede că le place e fac, iar muzica şi atitudinea lor sunt complementare. Aerul de Mediterana e bun la voce, sărat, am mai spus acest lucru.

Israel, Mei Finegold – Same Heart
O voce foarte bună şi extrem de interesant timbrată. Este anul solistelor cu voce masculinizată şi soliştilor efeminaţi. În toate felurile.

Norvegia, Carl Espen – Silent Storm
Melodia porneşte de la un cânt nordic tipic. Vocea bărbatului solist îmi confirmă spusele, despre anul cu vocile masculine efeminate şi cu vocile feminine bărbătizate. Dacă-mi este permis să zic aşa.

Georgia, The Shin and Mariko – Three Minutes To Earth
Cea mai complexă melodie din concursul de anul acesta, dacă nu mă înşel. Din păcate, miza muzicală nu e pe măsura complexităţii.

Polonia, Donatan & Cleo – My Słowianie – We Are Slavic
Aici e, credem noi, primul semnal a cât de slabă este această semifinală. O melodie lipsită de orizont, un hiphop cu fundament folk polonez.

Austria, Conchita Wurst – Rise Like a Phoenix
Aceasta este cea mai bună melodie din concurs. Cred că anul acesta va câştiga Eurovision. Are toate ingredientele. Este foarte frumoasă, e cântată excelent. Are şi unele ingrediente cu care nu sunt de acord… Gata, asta câştigă… părerea mea…

Alegem să nu comentăm următoarele opt piese, deoarece sunt foarte slabe.

Lituania, Vilija Matačiūnaitė – Attention
Finlanda, Softengine – Something Better. Probabil cea mai puţin slabă piesă din această secţiune. Un rock care ar merita să fie în finală.
Irlanda, Can-Linn (featuring Kasey Smith) – Heartbeat
Belarus, Teo – Cheesecake
FYR Macedonia, Tijana Dapčević – To The sky
Elveţia, Sebalter – Hunter of Stars
Grecia, Freaky Fortune feat. RiskyKidd – Rise Up
Slovenia, Tinkara Kovač – Round and round

România, Paula Seling & OVI – Miracle
Încă o dată: interpretara soliştilor este perfectă. Profesionişti adevăraţi. Piesa e, ca şi cealaltă cu care au participat, o succesiune de sampling tunes. O piesă făcută din impact vizual şi sonor. Atât.

Share