EUROVISION Paula şi Ovi au valoric şanse să ajungă în finală

Share

148254_articolPaula Seling & Ovi au noroc anul acesta de o a doua semifinală foarte slabă, şi datorită faptului că anul acesta la competiţie participă doar 37 de state.

Am o singură întrebare. Când e miracol, urli? De ce trebuie să urli? De ce e miracolul în fortissimo?

Lipsesc de la Eurovision 2014 competitori puternici, care de obicei vin cu melodii bune: Serbia, Turcia, Bosnia, Croaţia şi Cipru. Mai multe ţări şi-au anunţat, în pofida crizei financiare cu care se confruntă, intenţia de a participa la ediţia aniversară (60 de ani de Eurovision) de anul viitor.

1191. Punctaj valoric Semifinala 2 Eurovision

Ironia face că, dacă în loc de Paula şi Ovi participa Naomi (asta cu sentimentul nostru de iubire e tare de tot, ce minte să ai să scrii un asemenea libret stupid…), ea/el, celălalt transsexual, din Austria, precum şi Axel Hirsoux din Belgia ar fi avut cele mai frumoase melodii din competiţie.

Axel nu s-a calificat din Semifinala I, Naomi nu a trecut de finala românească şi uite-aşa am rămas cu Domnul Cârnăţar care e în timpul liber cârnăţăreasă şi cântă la Eurovision.

Revenind la şansele (valorice, că pe reciprocităţi şi alte tipuri de aranjamente orice e posibil la Eurovision) Paulei şi a lui Ovidiu Cernăuţeanu de a accede în finală, acestea cresc mult datorită a cât de slabi sunt competitorii.

Am luat în calcul trei criterii, menite să dea un criteriu valoric unificator: originalitate, frumuseţe melodică, solistică. Ştiu, e o competiţie între piese-concurent, soliştii sunt crema pentru vulg, dar ce-aţi face dacă ar veni la Eurovision piesele interpretate rece, pe calculator, de sintetizatoare de sunet, ori poate de inşi care falsează?

Aşa că… la cinci puncte sub formidabila piesă-concurent din Austria se clasează, pe locurile 2-4, „Same Heart” din Israel, „Three Minutes to Earth” din Georgia şi ai noştri ca brazii.

Urmează alte melodii, pe care le apreciez mai mult decât pe a noastră, dar care au căzut sub ea datorită calităţii deosebite a vocilor românilor: piesele din Malta, Norvegia şi Finlanda.

Pe 8 este lang sine-ul irlandez, pe 9 „Attention”, din Lituania, iar pe 10 şi 11, la luptă, Belarus şi Slovenia. Apoi cele mai slabe piese, cum se vede în tabel.

Share