home EUROVISION, EVENIMENT EUROVISION – SEMIFINALA 2: Ce bine sa ai un prieten in Londra

EUROVISION – SEMIFINALA 2: Ce bine sa ai un prieten in Londra

Share

16. Belarus: Anastasia Vinnikova – I Love Belarus

Toti suntem incercati uneori de sentimentul dragostei de tara. Depinde insa si cum il exprimam. Oamenii acestia, ca si albanezii, traiesc in alt univers de valori.

17. Letonia: Musiqq – Angel In Disguise

Ca si prezenta placuta din Estonia, cea letona propune ceva, dar cu totul altceva decat din cealalta stat baltic. De data aceasta, aici avem o melodie simpla, destul de placuta, mai putin originala decat ar putea sa fie, destul de slagaroasa, cu o coda putin hip-hop dupa care nu ma omor si cu un refren care face toti banii, cantat cu placere si bucurie.

18. Danemarca: A Friend In London – New Tomorrow

Danezii ofera din nou, ca si anul trecut, o melodie simpla si frumoasa. Tendinta spre crearea unui slagar pop, in versiune de cadenta medie, este evidenta.

foto: eurovision.tv

Parerea mea este ca e una dintre cele mai frumoase piese din semifinala aceasta. Tema nu este foarte originala, dar este speculata pe standardul muzicii pop la marele fix. De aceea spun: e bine intotdeauna sa ai un prieten in Londra.

19. Irlanda: Jedward – Lipstick

Daca vor aparea cu aceste coafuri, cei doi baieti, care seamana ambii cu un soi de Kyle McLaghlan adolescentin, sigur vor ramane in istoria celor mai ciudate prezente muzicale. Este un new-wave combinat cu ceea ce eu numesc “muzica tuntz”. Nu ma pasioneaza genul.

 

Share