EUROVISION Norvegia Tooji – Stay

Share

Norvegia Tooji – Stay

Norvegienii surprind probabil pe toată lumea, venind cu o melodie DiscoPop în maniera pe care eu o numesc “tunţ”, dotată cu un refren sample-izat frumos.

eurovision.de

Una peste alta, după şocul locului dezastruos ocupat cu o piesă minunată acum doi, în urma căruia Oslo a trimis o mizerie pe ritmuri jungleze, norvegienii par a-şi fi revenit oarecum. Dar nu de tot.

Bosnia & Hertegovina Maya Sar – Korake Ti Znam

O, Doamne, au înnebunit anul acesta toţi sârbii, indiferent de statul fost iugoslav. Toţi vin cu balade! Balada tipic sârbească venită din Bosnia e cântată de o fată tipică, cu unghiile curate, fără ojă, care cântă la pian (nu ştim dacă este desculţă sau nu) şi care este animată de cele mai bune sentimente. O voce mai slăbuţă decât cele ale concurenţilor ei din celelalte state foste iugoslave.

Dar fluierul, fluierul acela care povesteşte despre spaţiul sârb, în care dacă nu ai crescut te tâmpeşte succesiunea nesfârită deal-vale, fluierul acela nu lipseşte nici din această melodie. Am o singură întrebare: oare s-au vorbit între ei?

Lituania Donny Montell – Love is blind

Pe adevăratul său nume Donatas Montvydas – ceea ce mi se pare destul de distractiv, solistul a apărut pe scenă, în finala de la Vilnius, ca să ne demonstreze, ca Zoro, cu banda neagră peste ochi. Greu de recunoscut!

Melodia are două secţiuni: una lentă şi a doua mişcată. Aceeaşi temă este prelucrată în două ritmicităţi, cu acelaşi mesaj. A doua secţiune este un disco banal, care nu transmite absolut nimic. Vocea solistului este bună, dar nu foarte personală, dar piesa… s-avem pardon.

Share