EUROVISION Marea Britanie Engelbert Humperdinck – Love Will Set You Free

Share

Au mai fost extrase, pentru finala de pe 26 mai, pozitiile de pe care vor intra tara gazda si tarile din “Big 5” (Italia, Franta, Germania, Spania si Marea Britanie sunt calificate direct in ultimul act). Ordinea de intrare in concurs in finala (26 mai), este următoarea: UK 1, Franţa 9 şi Italia 10.

Marea Britanie Engelbert Humperdinck – Love Will Set You Free

Aceasta este cea mai frumoasă melodie din competiţie şi m-aş bucura sincer ca următoarea ediţie Eurovision să aibă loc la Londra. Engelbert Humperdink cântă minunat şi de data aceasta povestea e spusă, iar Marea Britanie are toate ingredientele pentru a lua crema competiţiei.

The Guardian

Ar fi o nedreptate străgătoare la cer ca anul acesta o altă Lena să învingă şi nu cred că acest lucru se va petrece, pentru că Marea Britanie, spre deosebire de Norvegia, Letonia sau Danemarca este unul dintre granzii competiţiei.

Am o singură nelămurire: cum se explică faptul că Spania, un alt grande, ori Italia, asemeni, nu au reuşit să ia crema atunci când s-au prezentat în competiţie cu melodii excelente?

Probabil că erau prea multe cartele preplătite în acţiune, iar gazul azer acum arde Europa mai tare decât îşi doreşte aceasta să recunoască.

Franta Anggun – Echo (You And I)

Anggun reprezintă Franţa cu un videoclip oficial în care este promovată intens Dacia Lodgy. Aceasta este prima consideraţie pe care am ţinut să o fac: marca noastră naţională a ajuns să fie promovată la Eurovision de Franţa!

Dincolo de aceasta, avem o tipă pragmatică, pusă pe performat eficient, care cântă (cel puţin pe video clip) perfect (aştept să o văd live, că de când cu Amaury Vassily nu mai am încredere decât în ceea ce văd cu proprii mei ochi).

Melodia este surprinzător de reuşită, faţă de nivelul jenant la care se prezintă de obicei Franţa în această competiţie. O melodie disco foarte bine construită, cu o expoziţie repetitivă interesantă, cu o linie melodică spectaculoasă, crescătoare, urmată de un refren exploziv, care face impresie. Surprinzător, dar Franţa se întrebuienţează cât de cât anul acesta. Dacă ar face o competiţie adevărată…

Italia Nina Zilli – L’Amore È Femmina (Out Of Love)

Sub acest pseudonim, Nina Zilli, se ascunde o italiancă numită Maria Chiara Fraschetta, care cântă frumuşel. Este al doilea an consecutiv de când Italia e revenit în competiţie şi pare că o ia în serios. Melodia este foarte frumoasă şi este un soi de “hai să cântăm jazz ca în secolul XXI”.

Melodia este un fusion parşiv de stiluri imposibil de diseminat cu claritate, care unesc la un loc prelucrarea unei teme jazz, trecută prin filtrul unei ritmicităţi dance ambigue, funky-disco, care nu opreşte din dănţuire swing-ul tipic muzicii jazz din care se contrage. Parşivi italienii ăştia, domne…

Share