home EUROVISION, EVENIMENT EUROVISION MALMÖ Elveţia, Takasa – „You and Me”

EUROVISION MALMÖ Elveţia, Takasa – „You and Me”

Share

16 mai 2013. Vor vota şi nu vor participa finalistele Germania, Franţa şi Spania. Cele mai bine plasate 10 ţări vor intra în finală.

13. Norvegia, Margaret Berger – „I Feed You My Love”

traducere nume în limba română: “Te hrănesc cu iubirea mea”

În finala norvegiană, solista a avut probleme cu controlul în căşti şi a falsat puţin în debut. Melodia este un PopRock în manieră Depeche Mode, care nu îmi transmite foarte mult ca muzicalitate, chiar dacă am putea să apreciem piesa din punct de vedere tehnic.

14. Albania, Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko – „Identitet”

traducere nume în limba română: “Identitate”

Indiscutabil, albanezii au investit enorm în reprezentarea lor la Eurovision în ultimii doi ani, lucru care se simte şi se aude. Melodia-concurent din Albania, de anul acesta, e cam la nivelul rock-ului macedonian tipic anilor 90.

Ca originalitate muzicală, piesa este însă zero. Cu menţiunea că armoniile folosite sunt oarecum NewWave, ceea ce dă un aer oarecum aparte. În rest, pasajul pe chitară solo din a doua secţiune îmi aduce aminte de ce făcea acum 30 de ani, la repetiţii, cu formaţia Voievod, Nicu Patoi, în duo cu un alt chitarist. Între timp lucrurile în muzică au mai evoluat.

15. Georgia, Sopho Ghelovani & Nodiko Tatişvili – „Waterfall”

traducere nume în limba română: “Cascada”

Pe georgieni îi înţelegem că sunt acoperiţi de melancolie la Tbilisi. Aceasta însă nu ţine loc de muzică. Parcă ascultăm o piesă albaneză scrisă acum câţiva ani pentru Eurovision la Tirana.

16. Elvetia, Takasa – „You and Me”

traducere nume în limba română: “Tu şi eu”

 

Ne mai îmbujorăm puţin, cu un PopRock bazat pe o temă simplă, imnică, frumuşică.

Această melodie, într-o ediţie bună ca aceea din Norvegia, de acum doi ani, ar fi fost printre ultimele zece clasate valoric.

Acum este valoric probabil printre primele 15.

Share