home EUROVISION, EVENIMENT, MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI EUROVISION iRealitatea o confundă pe Elena Gheorghe cu Elena Ionescu de la Mandinga

EUROVISION iRealitatea o confundă pe Elena Gheorghe cu Elena Ionescu de la Mandinga

Share

Realitatea TV a pus pe website duminică dimineaţă o postare despre o fată de machedoni, fiică de preot, care va reprezenta Romania, cu trupa Mandinga, la Eurovision 2012 Baku, apoi a incercat s-o intoarca din condei, modificând scriptul, cum vom vedea mai jos. O trădează însă ce scrie în continuare în URL:

http://www.realitatea.net/cine-merge-la-eurovison-2012-o-fata-de-preot-pudica-fosta-miss-galerie-foto_921685.html

Adică titlul iniţial al postării a fost: CINE MERGE LA EUROVISION 2010 O fata de preot pudică, fostă miss GALERIE FOTO. E clar că scopul principal al celor de la Realitatea.net nu a fost să informeze, ci să pună pe website, în manieră Cancan, poze cu o fată pudică în chiloţi Tanga negri. Magnetul de vizite sunt cuvintele scrise cu majuscule GALERIE FOTO.

DublinOpinion

În text se vorbeşte şi despre Elena Ionescu, actuala solistă a trupei Mandinga. Iniţial, şapoul era astfel, aşa cum se poate vedea în print-screen-urile pe care le-am făcut:

Trupa Mandinga va reprezenta România la Eurovision 2012, cu piesa “Zaleilah”, compusă de Costi Ioniţă, câştigătoare la selecţia naţională, care a avut loc sâmbătă seară, la TVR. “Nu aş poza în Playboy”, declara Elena Gheorghe, dar nu a refuzat alte pictoriale sexy.

După ce au văzut reacţiile vizitatorilor în comentarii, cei de la Realitatea.net au sucit-o:

Trupa Mandinga va reprezenta România la Eurovision 2012, cu piesa “Zaleilah”, compusă de Costi Ioniţă, câştigătoare la selecţia naţională, care a avut loc sâmbătă seară, la TVR. În 2009, Mandinga a mai avut o reprezentantă la Eurovision, pe Elena Gheorghe, care s-a clasat pe locul 19 în finală.

Aha, între timp au aflatără! Mai bine mai târziu decât niciodată. Urmează scriptul propriu-zis, din care rezultă clar că băieţilor veseli de la Realitatea.net li se pare probabil că fosta Elena Gheorghe este acum Elena Ionescu, poate pentru că s-a căsătorit între timp, din 2009 până acum. Acest lucru este vizibil în naturaleţea cu care Realitatea.net începe prin a scrie despre o Elenă şi continuă, la al doilea paragraf, cu o alta:

EUROVISION 2012. Solista trupei Mandinga, Elena Ionescu, a declarat sâmbătă, după câştigarea selecţiei naţionale pentru Eurovision 2012, că acest lucru înseamnă pentru formaţie o responsabilitate [… etc.], a spus emoţionată solista trupei Mandinga. “Ne-am dat toată silinţa să avem o energie pozitivă şi cred că asta a contat foarte mult”, a adăugat ea.

Elena Gheorghe este jumatate aromana (n.n.: corect este aromâncă), jumatate ardeleanca, provine dintr-o familie de preot si crede cu tarie ca cel (n.n.: cacofonie) mai important lucru din lume este familia ei.

La varsta de trei ani a debutat pe scena muzicii populare impreuna cu mama sa, Marioara Man Gheorghe, cu melodia “Sus in deal in poienita”. In clasa a cincea s-a inscris la Palatul National al Copiilor, unde a luat lectii de canto, iar mai apoi ajunge (n.n.: corect era ca narațiunea să fie făcută peste tot la timpul trecut) solista Cercului Armonia (n.n.: aici trebuia să fie o virgulă) cu care participa la multe concursuri si turnee prin tara.

După ce comentatorii au reacționat, cei de la Realitatea.net au încercat să dreagă busuiocul, adăugând cu aldine încă o frază:

EUROVISION 2012. Solista trupei Mandinga, Elena Ionescu, a declarat sâmbătă, după câştigarea selecţiei naţionale pentru Eurovision 2012, că acest lucru înseamnă pentru formaţie o responsabilitate, pentru că va fi imaginea României la Baku, dar şi un lucru pe care şi-l doreau foarte mult.

“Am avut foarte multe emoţii, pentru că au fost foarte multe voci bune, a fost show, au fost foarte multe surprize plăcute din toate părţile. Suntem foarte bucuroşi. Ne-am concentrat foarte tare. Ne-am expus toată energia. Deja nu mai ştiu cum să reacţionez”, a spus emoţionată solista trupei Mandinga. “Ne-am dat toată silinţa să avem o energie pozitivă şi cred că asta a contat foarte mult”, a adăugat ea.

Mandinga a mai avut o reprezentantă la Eurovision, pe Elena Gheorghe, în 2009. Elena Gheorghe este jumatate aromana, jumatate ardeleanca, provine dintr-o familie de preot si crede cu tarie ca cel mai important lucru din lume este familia ei.

La varsta de trei ani a debutat pe scena muzicii populare impreuna cu mama sa, Marioara Man Gheorghe, cu melodia “Sus in deal in poienita”. In clasa a cincea s-a inscris la Palatul National al Copiilor, unde a luat lectii de canto, iar mai apoi ajunge solista Cercului Armonia cu care participa la multe concursuri si turnee prin tara.

Dar cei de la iRealitatea nu au reuşit să dreagă complet busuiocul. Dacă te uiţi pe cele nouă poze prezente în galeria foto, chiar şi la ora la care scriem aceste rânduri vezi opt poze cu Elena Gheorghe, la care fotoinformaţia este:

Elena Gheorghe, Mandinga, merge la Eurovision 2012

Cea mai flagrantă dovadă că iRealitatea nu face deosebire între cele două cântăreţe este la poza a treia, în care, cu acelaşi fotoinfo, apare… Elena Ionescu.

Toate acestea arată că oamenii de la Realitatea TV nu s-au preocupat nici măcar pentru un moment să se documenteze bine, să aibă cultura jurnalistică minimă pentru a scrie o ştire pe acest subiect şi au fost preocupaţi în exclusivitate de a pune încă un fund de femeie pe website, pentru a aduce mai mulţi vizitatori.

Share