EUROVISION: Paula & Ovi merg la Oslo. Televotingul – un scandal. Rezultatul – aranjat

Share

Continuam, continuam. Nu am reusit sa votez niciodata de pe telefon mobil. Din pacate, cu parteneriatul RomTelecom TVR cazut, Simplus, firma care asigura, ca si anul trecut, televotingul, a facut tot ce a fost posibil, dar se pare ca telefoanele s-au bocat in mare parte din timp.

Rezultat intermediar: Paula Seling & Ovi, “Playing With Fire”, are peste 18.000 de voturi, mult peste principalul urmaritor, Luminita – Tony – Piper, “Save Our Lives”, cu peste 9.000 de voturi.

Intrebarea este: cum s-a putut vota pentru Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu, in conditiile in care liniile sunt ocupate, ca am incercat acum linia liderului de televoting si e ocupata. Cum a obtinut “Playing With Fire” aproape 10.000 de voturi mai mult decat urmatorul clasat?

Un raspuns posibil este ceea ce a postat Dana Cristescu pe Andrei Partos Forum, pe 4 martie, la ora 13:35, cand a scris urmatoarele:

“batalia ” se va da intre Luminita Anghel & Co (care au toata sustinerea producatorilor) si Paula Seling & Ovi (care cred ca vor avea aprecierea maxima din partea juratilor).Sigur, conteaza si votul publicului – care insa nu va fi polarizat ci distribuit intre Anda Adam & Connect-R, Lara & Sony Flame, Dalma.

Ceea ce constat este ca exact asa se intampla. Adica, iar avem un concurs despre care unii, mai bine informati decat alti visatori ca mine, care mai cred in notiuni ca acelea de competitie, cinste, corectitudine, valoare muzicala, stiu dinainte ce anume se va intampla.

Este de neinteles pentru mine in ce fel preferintele producatorului TVR si cele ale juriului intra in mintile romanilor, probabil printr-un soi misterios si greu determinabil de telepatie, facandu-i pe romani sa voteze exact cu cine vrea muschii juriului si producatorului sa voteze.

Aceasta impotriva bunului simt muzical, a valorii melodiilor din concurs, a realitatii faptice. Iar totul in conditiile in care efectiv liniile telefonice de vot sunt incontinuu blocate.

A, si inca un lucru: am reclamat acum doi ani ca timpul de vot ramas nu se vede pe ecran, sub forma unui cronometru prezent permanent. Exact asa stau lucrurile si acum.

Am reclamat tot acum doi ani ca nu avem un clasament permanent pe ecran cu situatia votului. Asa stau lucrurile si la aceasta editie. Organizatorul TVR se face vinovat de o foarte clara si flagranta lipsa de transparenta. Stim si de ce.

Probabil ca prevalenta comenzii ca anul acesta sa mearga Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu, ori Luminita Anghel, Adrian Piper si Tony Poptamas se va vedea si mai clar la votul juriului. Chiar sunt foarte curios daca acesta imi va confirma datele pe care le am si suspiciunile. Justificate, cred eu.

S-a terminat televotingul. Pe fix nu mai suna ocupat, in schimb de pe retelele de telefonie mobila suna in continuare ocupat.

Incepe votul juriilor teritoriale. Nu se intelege nimic din ce spune Virgil Popescu de la Craiova si ce fel s-a notat. De ce unii iau 60 si altii 4? In continuare sunt de pe mobil si suna ocupat. De ce? Nu s-a terminat televotingul. Doamna de la Cluj are o dictie englezeasca orginal WASP.

Deja s-a clarificat: anul acesta cartile au fost facute pentru Paula Seling si Ovi. Iasiul nu o da pe Paula Seling & Ovi pe primul loc. Timisoara, prin Ilie Stepan, da “Come As One” pe primul loc si se apropie de primul loc: intre cele doua melodii mai sunt, la jurizare, 29 de puncte diferenta in favoarea melodiei interpretate de Paul si Ovi.

Ia sa vedem ce face Bucurestiul, ca nu mai inteleg nimic din modul in care se face punctarea. Bucurestiul  da 56 de puncte pentru “Save Their Lives”, 126 de puncte pentru “Playing With Fire” si 104 puncte pentru “Come As One”. Nu inteleg cum a ajuns Catalin Josan pe locul al treilea.

Asa s-a scris istoria acestui Eurovision. Printr-un aranjament rusinos. Paula si Ovi merg la Oslo.

Share