EUROVISION FOLLOW-UP: Live commentary & podcast

Share

In aceasta seara, de la orele 22:00, voi comenta live desfasurarea primei semifinale Eurovision de la Moscova, la care va participa si reprezentanta noastra, Elena Gheorghe, cu piesa “Balkan Girls”.

Se poate spune si ca melodiile aflate in concurs anul acesta sunt atat de slabe, incat Elena se poate califica. Se poate spune si ca are una dintre cele mai atragatoare piese muzicale.

Se poate spune, desigur, si ca Laurentiu Duta a avut orgoliul si inteligenta (pe care i-o cunoastem) sa-si costumeze creatia in haine diferite de cele folosite in concursul national, astfel incat cantecul nu mai seamana a manea, decat daca urmaresti cu atentie, pe a treia repetitie, cum bate din palme o parte din publicul prezent, adica in ce fel recepteaza acesta piesa.

Se poate spune si ca se vede capul lui Dan Manoliu in toata povestea aceasta, un organizator si un promotor mult mai bun decat Ioan Duma pentru astfel de evenimente. Dincolo de toate aceste lucruri care pot fi spuse, este clar pentru mine ca e posibil ca clasamentul valoric pe care l-am dat acum cateva zile sa fie rasturnat de realitatea voturilor pe cumetrii intre popoare prietene.

La acest capitol, noi avem de partea noastra numai Republica Moldova, iar aceasta partial, precum si pe romanii din Spania, Israel sau Italia. Dar, asa cum bine spunea un comentator, Spania si Republica Moldova nu voteaza azi, iar Italia nu participa la Eurovision, asa ca nu vom avea bafta altora.

Daca sunteti peste Ocean, puteti urmari live commentary aici, iar imediat dupa semifinala o puteti viziona pe site-ul Eurovision, putin dupa terminarea show-ului, la cerere. Inscrierea pe site este gratuita.

Share