home EUROVISION, EVENIMENT Luminiţa Anghel, virtual învingător

Luminiţa Anghel, virtual învingător

Share

EUROVISION 2015 Luminiţa Anghel, virtual învingător

Eurovision 2015 România este o ediţie la fel de slabă ca precedenta, făcută în aceeaşi manieră şi, credem noi, una croită ca să fie câştigată de Luminiţa Anghel.

Voltaj, “De la capăt”

Voltaj are soluţia pentru hit şi cred că voi ajunge, la finalul acestei lecturi muzicale, la concluzia că are cea mai bună melodie.

De multe ori, trupele serioase, atunci când scriu o melodie pentru Eurovision, dau greş. Nu este cazul Voltaj. Melodia este foarte reuşită, cu o temă care pleacă de la un lang syne irlandez prelucrat pop.

Click scrie că Liana Stanciu este acuzată de un grup de fani Eurovision că ar avantaja Voltaj. Fanii au trimis o scrisoare deschisă PDG-ului SRTv. Îl ştiţi, i se spune-n timpul liber Stelică Tănase.

Băieţii, “Dragoste în lanţuri”

Versiunea înregistrată în studio a melodiei-concurent a trupei Băieţii este impecabilă. Să vedem ce se va întâmpla live. Dincolo de aceste consideraţii tehnice, reci, melodia nu lasă nimic în urma ei.

Şi mai e ceva: în primul rând, “… în drumúl meu…”? Accentele melodice care mutilează libretul, aşa ceva e o stângăcie notabilă. Apoi, aflăm cu toţii că “… viaţa e-o neşţearsă…”? O ce? O neştearsă? Măi, să fie!

Tudor Turcu, “Save Us”

Tudor Turcu interpretează o piesă reuşită a lui Gabriel Huiban, în maniera hit-urilor lui Scooter, care este o altă preferată a mea din această seară. Există un coral frumuşel de copii pe fundal, cu temă imnică.

Turcu nu este la prima melodie de această factură şi a mai fost pe la Eurovision, nu este un new.-comer, ar putea să ne reprezinte decent.

Aurelian Temişan feat. Alexa, “Chica Latina”

O melodie care la refren sună chiar bine. Melodia nu iese foarte mult din banalul stilului latino şi probabil că, după ce va fi ascultată de 50.000 de ori, nu va mai avea spaţiu de crescut. În schimb, va avea un succes neubun la vară, pe Litoral.

Rodica Aculova, “My light”

Basarabeanca Rodica Aculova are o voce foarte bună, în care se vede educaţia de cânt a şcolii de miuzici de peste Prut. Ivan Aculov a scris o melodie cu o linie solistică dominată de cromatisme care o fac mai abstractă decât ar trebui

la Eurovision. Din ce am ascultat până acum, este melodia cu cea mai complexă structură melodică, peste muzica tipică Eurovision. Nu cred că va avea succes la mistreţul tipic concursului, care vrea muzică tunţ şi votează cu Paula Seling.

Blue Noise, “Love won’t run away”

Înţeleg că tot ceea ce se întâmplă în spatele solistei este făcut cu buzişoare, dinţişori, pruftuluiri, pocnituri ş.a.m.d..

Este meritoriu, grupul de percuţie, basso, instrumente simulate etc. chiar ştie meserie, problema e că, trecând peste spectaculozitatea faptului că nişte oameni fac asta cu aparatul lor maxilo-bucalo-dinţos, melodia e lipsită de orizont şi banală.

Ovidiu Anton, “Still alive”

Am văzut o emisiune de promovare a concursului de acum vreo două săptămâni (evident, penibilă, plată, în care moculozaurul se comporta de parcă era pe moşia lui taică-su), în care toată lumea făcea miştok de Ovidiu. Aiurea, penibil.

Omul chiar are o voce foarte bună, ştie să cânte, are feeling. Are momente din refren când aduce a Axel Rose combinat cu Jon Bon Jovi. Problema este una singură: ceea ce cântă nu e nicicum original

Lara Lee, “Superman”

Lara Lee are probleme serioase cu frecvebţele joase. Melodia pe care o interpretează este reuşită, un ElectroPop agreabil care nu spune mare lucru.Muzica este scrisă proudly de Robin Lynch, Niklas Olovson, Milica Fajgelj, Tami Rodriguez, Nicole Rodriguez, Lara Lee. Ultima, Lara Lee, este fostă concurentă X Factor.

Super Trooper, “Secret place”

Melodia duce imediat cu gândul la hitul D.I.S.C.O. a trupei de poveste Ottawan.

Înţeleg că melodia aceasta concurent este pentru oameni care nu vor să se mai streseze şi să nu mai muncească şi că Radu Fornea e printre ei. Mă bucur sincer pentru aceştia.

Luminiţa Anghel, “A Milion Stars”

Înţeleg că Luminiţa lu Anghel va apărea pe scenă ca faraoanca lu Keops, în plus şi cu dansatorii demascaţi, ceea cce este revoltător, zău. Cred că această melodie are caracteristicile necesare pentru a fi concurentul învingător în seara asta.

1. Este scrisă de Andrei Tudor, din clanul care continuă să împărăţească în muzica românească. 2. Este frumoasă şi îndeajuns de puternică pentru a cataliza energiile votatoare ale juriului şi publicului, deopotrivă. 3. Creşte în intensitate la modulaţie, mărind miza destul de mult. 4 Beneficiază de mediocritatea celorlalte pise concurente, cu excepţia celei aduse de Voltaj.

Cristina Vasiu, “Nowhere”

Cristina era să se ia la bătaie, ciondăneală şi harţ cu Luminiţa Anghel, când cele două au văzutără că ambele-amândouă sunt înconjurate dă dansatori cu măşti pă făţălaie. În plin scandal, Luminiţa a cedat, arătând cine e mai înţelept şi câştigă Eurovision. Despre melodia Cristinei ce să spunem? Nowhere, nothing.

CEJ, “We were in love”

Suedezii din trupa CEJ cântă frumos, dar nu spun nimic nou. Ideea este că sub titulatura CEJ se ascunde fosta trupă Rednex, care a fost obligată să-şi schimbe numele, din cauza unor neînţelegeri cu producătorii ce deţin marca Rednex. Aşa că trupa şi-a ales un nume care este prescurtarea “Cotton Eye Joe”, el mai mare hit al formaţiei.

nota: Şi da, Voltaj are cea mai bună melodie concurent din această seară.

Share