Eurovision 2009: Vineri aflam cei 24 de semifinalisti

Share

Conform informatiilor mele, vineri, intr-o conferinta de presa, vom afla cele 24 de piese care s-au calificat in semifinalele Eurovision Song Contest Romania.

Daca toate piesele sunt ca acelea pe care le-am ascultat pana acum, atunci va fi jale mare de tot anul acesta. Pana acum, am descoperit vreo trei piese care merita sa ajunga in aceste semifinale, iar restul sunt varza sau nu sunt inca stiute public.

Nu am inteles nici pana acum insa cateva lucruri, pe care le voi lista in continuare. Poate se gaseste vreun jurnalist care sa puna intrebarile acestea la conferinta de presa, sa stim si noi:

1. Faptul ca piesele scrise de compozitori straini nu au dreptul sa participe la aceasta editie Eurovision Contest Romania nu intra in contradictie cu regulamentul European Broadcasting Union?

2. Acest lucru este o discriminare?

3. Aceasta modificare a regulamentului ESC Romania a fost adusa la cunostinta boardului EBU?

4. Cate piese s-au inscris in concurs pana la primul termen de depunere a pieselor participante, pentru ca s-a scris ca au fost inscrise doar cinci.

5. Cate piese s-au inscris pana la al doilea termen de depunere a pieselor participante?

6. Daca pana la primul termen s-au inscris putine piese, eventual cinci: de ce anume pana la primul termen s-au inscris atat de putini participanti, apoi atat de multi?

7. Ce credibilitate are un concurs organizat de protagonistii scandalului de anul trecut?

8. Ce credibilitate are un concurs jurizat de protagonistii scandalului de anul trecut?

9. Pentru actorii scandalului de anul trecut, organizatori si membri ai juriului: nu credeti ca ar fi mai igienic sa va retrageti din prim-planul muzicii usoare romanesti si sa-i lasati pe altii, care nu sunt compromisi?

Share