home EUROVISION, EVENIMENT Eurovision 2009: Tranca – Fleanca – Mere – Acre (continua)

Eurovision 2009: Tranca – Fleanca – Mere – Acre (continua)

Share

Continuu aici postarea chinuintelor paramuzicale ale compozitorilor romani, in drumul lor ca o osanda spre Eurovision Song Contest, finala romaneasca. E greu, dar ma straduiesc sa rezist psihic presiunii si sa nu renunt. Este un adevarat exercitiu de vointa si il rog pe cititor sa il aprecieze cum se cuvine.

Ecstasy feat Paul Panait – Poza ta

Vagi urme-n intro de manele, apoi un “shalalala- a ramas doar poza ta-zile-au trecut-si tu nu esti aici-soarele-a disparut-de pe strada mea-si tu nu esti aici” etc. plictisitor. Nimic. Avem o tehnica minunata, cu care nu stim ce sa facem, iar atunci stricam orzul pe gaste.

Alexandra Craescu – Hero

Aceleasi inflexiuni importate din R&B-ul american, pe o partitura solistica banala, sub care se afla niste sintetizatoare si clape, folosite cam asa cum merge cu un Toyota Land Cruiser V8 un incepator, care tocmai si-a luat examenul auto categoria B la Scoala de Soferi Dinu.

Adi MolnarGo on

Aceasta chiar este o piesa interesanta, putin cam banala, in comparatie cu pretentiile pe care le avem, dar este prima din care pot sa remarc ceva. Adrian Molnar are o voce care, pe acute, ar putea sa dea niste chixuri in interpretarea live, dar eu cred ca locul sau este in una dintre semifinale.

Crazy WinDon’t cry

O piesa si mai reusita decat precedenta, a lui Adi Molnar. Iarasi, tema nu sare calul prin originalitate, dar tesatura melodica este ceva mai elaborata si simpaticuta. Dupa al doilea refren, apare si draguta de influenta, la ritmica, de la Coldplay, pe care am mai semnalat-o, apoi se redreseaza. O piesa frumusica, avand un refren destul de cachy, care isi are si ea locul in semifinale, ca si cantecul lui Adi Molnar.

Share