home EUROVISION, EVENIMENT Eurovision 2009: Piesele calificate in semifinale (ESCVision)

Eurovision 2009: Piesele calificate in semifinale (ESCVision)

Share

TVR a anuntat azi de la ora 11.00 care sunt cele 24 de piese care vor participa in cadrul celor doua semifinale pentru desemnarea reprezentantului Romaniei la Eurovision 2009. Juriul care a deliberat cele 24 de semifinaliste a fost format din Catalin Crisan, Mihai Traistariu, Zoe Alecu, Mitza (Bere Gratis), George Natsis (presedintele juriului), Razvan Popescu (Radio 21), Adi Despot (Vita de Vie), Sanda Cepraga (regizor muzical TVR, Viorel Gavrila, George Popa si Bogdan Miu (Europa FM). In mod surprinzator anul acesta printre semifinalisti s-au calificat foarte multe nume noi din showbizul mioritic.

Au fost inscrise 209 piese, din care 32 au fost respinse. TVR nu a anuntat in cadrul conferintei de presa care sunt cele cinci compozitii rezerva. Reprezentantii TVR au mentionat ca in acest an, daca o piesa se va dovedi a fi un plagiat, compozitorii vor plati o amenda in baza declaratiei pe proprie raspundere pe care au semnat-o in momentul inscrierii.

Iata cele 24 de piese calificate, in ordinea punctajului obtinut, cu mentiunea notei date de mine in paranteza, daca piesa a fost publica inainte de acest moment.

1. Tina, Pleaca 92 (4)
2. Zero, Sunny Days 91 (0)
3. Elena Gheorghe, The balkan girls 90 (-)
4. Tabassco, Purple 89 (2)
5. Adrian Molnar, Go on 89 (2)
6. Juan Xavier, Perdoname 89 (-)
7. Nico & Moni-k, Disco Maniacs 88 (4)
8. Red Blonde, Nu am cu cine 85 (-)
9. Catalin Giosan, Stop 81 (3)
10. Costi Ionita, Can you forgive 79 (-)
11. Irina Popa, I feel your presence 78 (-)
12. Alin Nica, Don’t live 77 (2)
13. Popas Band, Striga 77 (-)
14. Etnic, The love is the life 76 (1)
15. Besa Kokedhima, Nothing gonna change 76 (1)
16. Alexa, A girl like me 73 (-)
17. Floriana Pachia, Take the chance 72 (-)
18. Adina Dragoescu, Everyday 71 (-)
19. Cristina Schiopu, Youa are my love 71 (-)
20. Blaxy Girls, Dear Mama 71 (0)
21. Dalma, Love was never her friend 70 (2)
22. Imba, Round & Round 70 (3)
23. Romeo Zaharia, Someone loike you 70 (0)
24. Alexa, One last night 78 (1)

Cum se observa, sunt doua dintre cele patru piese care mi-au placut mie mult, cea a Tinei si cea a lui Nico & Moni-k, in timp ce piesa buna a trupei Etnic nu s-a calificat, dar s-a calificat cea careia eu i-am dat 1 punct, iar Raza, “I’m the biggest star”, pare iesita din competitie, doar daca este printre rezerve.

Alte doua piese de trei puncte in topul meu, cea a lui Catalin Josan si cea a Imbei, s-au calificat in semifinale, in timp ce Biondo si Crazy Win le-au ratat. O mica surpriza aceasta necalificare a suedezilor. Ar putea sa devina un loc comun, daca piesele necunoscute inca si calificate se vor dovedi valoroase, sau o nedreptate, daca se vor dovedi slabe. Nedreptatea mi se pare ca este mai mare fata de Etnic si Raza.

Sunt 10 piese necunoscute de mine in acest moment, pe care de-abia astept sa am timp sa le ascult si sa ma pronunt.

Foarte interesant este ca organizatorul, probabil si pentru o mai mare transparenta, anunta clasamentul in precalificari, inainte de semifinala, in functie de notele juriului. Este foarte important, pentru ca anul trecut nu a facut acest lucru, motivand ca aceasta ar influenta votul in semifinale si finala, avantajand liderii de precalificari.

Ideal ar fi, daca tot au deschis usa, sa ne lase in casa cei de la TVR. Am dori sa vedem aceasta statistica pentru toate piesele inainte de semifinale, ca sa stim: care sunt cele cinci rezerve; ce punctaj au luat piesele necalificate; care sunt cele cinci piese descalificate si de ce.

Share