home EUROVISION, EVENIMENT Eurovision 2009: Piesa mea favorita (La naiba!). Inca un cantec bun

Eurovision 2009: Piesa mea favorita (La naiba!). Inca un cantec bun

Share

Aceasta piesa, care, de altfel, este si favorita juriului “sferturilor”, este favorita mea si mi-as dori sa castige. Cred ca astfel vom fi reprezentati onorabil. Din pacate, cele trei minute maximum stabilite de birocratii de la EBU limiteaza mult posibilitatile de dezvoltare ale unei teme darnice, care putea spune mai multe.

Remarcati cach-ul facut de Tina, care la un moment dat canta ruseste. Da bine la Moscova. Va avea succes. In acest context geopolitic, ar fi culmea ca Romania sa castige la Moscova Eurovision. Inca o boare de credibilitate dinspre juriu vine, atunci cand ascult piesa Irinei Popa, “Feel your presence”:

Cantecul este frumos. Nu sare calul cu originalitatea si l-as fi notat cu 3, asa cum se poate vedea in tabelul de aici, care contine tot ce am ascultat pana acum in acest concurs. Ceea ce il ridica extrem de mult este vocea solistei, care nu mai este o copie a vocilor R&B-ului american, ci e de acolo, chiar daca Irina este evident un emul Christina Aguillera.

Indraznesc insa sa spun ca, din punctul meu de vedere, la capitolul armonici grave, Irina este peste cantareata americana. Dar ce compozitori are aceasta in spate!…

Share