home EUROVISION, EVENIMENT, FESTIVALURI DE MUZICA Melodifestivalen 2009 (III) Wildcardurile şi cum sunt ele folosite

Melodifestivalen 2009 (III) Wildcardurile şi cum sunt ele folosite

Share

In a treia parte a prezentarii pe care o facem prestigioasei finale nationale suedeze a Eurovision, nuimite Melodifestivalen, de vom referi la wild cad-urile obtinute anul acesta.

In primele doua sectiuni ale acestui material de prezentare, am explicat cum este organizat acest concurs muzical foarte puternic si care sunt concurentii calificati direct care participa anul acesta.

In anii trecuti, participantii cu wildcard din fiecare semifinala au fost anuntati dupa ce au fost dati publicitatii toti artistii calificati in semifinale.

Pentru Melodifestivalen 2009, lucrurile s-au schimbat: numele wildcard-urilor au fost anuntate odata cu cele ale celorlalti artisti calificati. Primul wildcard a fost facut public in show-ul “Good Morning Sweden” de la Sveriges Television, pe 19 noiembrie. Producatorul Melodifestivalen, Christer Björkman, dimpreuna cu Jennifer Brown si Måns Zelmerlöw, au anuntat ca muzicianul suedezo-finlandez Markoolio este detinatorul primului wildcard si va canta melodia “Kärlekssång från mig”.

Al doilea wildcard a fost cunoscut pe 26 noiembrie, la emisiunea “Culture News” de pe aceeasi televiziune. Wilcard-ul este pentru cantareata de opera Malena Ernman, cu cantecul “La voix”, scris de Fredrik Kempe. Marie Serneholt, celebra din trupa A*Teens, a fost anuntata ca fiind detinatoarea celui de-al treilea wildcard pe 3 decembrie. Ea va canta cantecul “Disconnect Me”, scris de Peter Boström si Tony Nilsson.

Ultimul wildcard apartine trioului masculin E.M.D., format din Erik Segerstedt, Mattias Andréasson si Danny Saucedo, care va participa la cea de-a treia semifinala cu cantecul “Baby Goodbye”, scris pentru ei de compozitorul Oscar Gorres.

Share