home ECONOMIE Eugen Teodorovici pregăteşte legalizarea drogurilor şi a prostituţiei

Eugen Teodorovici pregăteşte legalizarea drogurilor şi a prostituţiei

Share

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici a declarat într-un interviu că reducerea TVA la 5% pentru turism nu e suficientă pentru dezvoltarea turismului românesc. Că trebuie să ne uităm la alte ţări. Exemplul ales de demnitar a fost Olanda.

Eugen Teodorovici, în căutare disperată de noi venituri la buget

“Am redus TVA la 5% la turism. Dar trebuie să vedem ce facem de aici înainte, pentru creşterea reală a turismului. Trebuie să vedem cum au făcut alte ţări. Nu vreau să dau exemplu, că se umple de ştiri… nu ştiu, Olanda, ca să fiu mai aproape de subiect”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, la un interviu acordat DCNews.

După obiectivele istorice, prezente ca peste tot în Europa de Vest, oferta turistică deosebită a Olandei constă în două lucruri: consumul liber al drogurilor uşoare şi prostituţia legală.

Eugen Teodorovici nu a priceput nimic din exemplul olandez

Reuters scria acum câţiva ani că drogurile şi prostituţia au o contribuţie notabilă la economia Olandei. 2,4 miliarde de euro anual produc cele două libertăţi, însemnând cam 0,4% din PIB-ul Olandei, mica ţară fiind a şaptea cea mai mare economie a Europei.

Opoziţia a opinat de mai multe ori că ministrul Finanţelor ar fi în căutare de bani pentru a rotunji veniturile bugetare, grevate de creşterile de salarii şi de pensii. Dar dorinţa lui Eugen Teodorovici dovedeşte, în contextul actual, că nu pricepe nimic din ce se întâmplă în Olanda.

Sau nu este interesat. În Olanda, drogurile uşoare sunt permise, dar celelalte droguri, dacă sunt consumate sau traficate, te fac să ajungi la puşcărie pentru mulţi ani. Law enforcement. La noi, este vorba despre deficit bugetar ecesiv.

Execuţia bugetară arată un deficit de 1,54% din PIB pe primele opt luni, de două ori mai mare decât pe primele opt luni ale anului 2017. Ministrul Finanţelor a declarat că principalul lui obiectiv anul acesta este încadrarea în ţinta de 3%.

Share