home CORUPTIE, POLITICA Elena Udrea vorbeşte despre onoare, demnitate şi cinste

Elena Udrea vorbeşte despre onoare, demnitate şi cinste

Share

Elena Udrea se simte încolţită, după ce Radu Budeanu a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DNA, în Dosarul Hidroelectrica.

Budeanu a recunoscut în fata procurorilor că i-a dat Elenei Udrea o şpagă de 3.800.000 dolari, din partea lui Bogdan Buzăianu.

„Oare ce le vor spune Budeanu sau Topoliceanu copiilor lor când vor creşte mari, despre onoare, demnitate, cinste, prietenie?”, scrie Udrea. Ştim noi ce ar putea cei doi să le spună copiilor. De exemplu, că este mai moral, dacă ai greşit sau ai făptuit o infracţiune, să recunoşti asta, să te scuturi şi să mergi mai departe.

Elena Udrea spune:

„Pentru că subiectul a fost intens mediatizat alaltăieri, am decis să fac totuşi câteva precizări pe scurt, fără detalii din dosar, care sunt, de altfel, foarte picante:

-dosarul în care Budeanu a făcut acord de recunoaştere cu DNA nu este nou, este vechi din 2015

-este celebrul dosar în care procuroarea Mihaela Iorga Moraru a declarat că a fost sunata şi presată de Kovesi să mă aresteze a treia oară, dar ea a refuzat şi şi-a închis telefonul

-anul trecut dosarul a fost retrimis la DNA de judecătorii ICCJ, pentru că ei să refacă probatoriul

-cand după 5 ani!!! de la primele declaraţii contrare procurorilor, DNA îi propune acord de recunoaştere lui Budeanu, este încă o dovadă că dosarul trimis în instanţă de procurori e varză, că acuzaţiile pe care mi le aduc sunt mincinoase şi că fără acest acord ştiau că nu au nicio şansă în fata judecătorilor

-si acest dosar a pornit de la denunţul deja celebrei autoare de delaţiuni împotriva mea, Ana Maria Topoliceanu, un alt etalon de turnătoare fostă “cea mai bună prietenă”, alături de cel al nu mai puţin celebrei Irina Socol. Şi la fel ca şi cealaltă, devenită unealta DNA după ce a profitat la maxim de avantajele materiale şi relaţionale ale “prieteniei” noastre

-toti participanţii la faptele din dosar au fost scoşi din cauza de procurori, prin dosare disjunse, scopul fiind evident acela de a-i convinge, cu promisiuni sau ameninţări, să declare aşa cum vor procurorii, ca să reiasă că eu aş fi făcut ceva penal

-desi acuzaţia care mi se aduce este de trafic de influenţă, cumpărătorul de influenţă (Buzăianu) şi complicele lui (Budeanu), dar şi complicele la trafic de influenţă (Topoliceanu), nu sunt acuzaţi de procurori, singura trimisă în judecată, în anul 2017, fiind eu. Pentru că şi acest dosar este construit doar împotriva mea.

-situatia, aşa cum o descrie chiar denunţătoarea, este ca Budeanu i-a adus la sediul partidului o geantă cu bani şi că EU NU AM VĂZUT ACEŞTI BANI, IAR EA, CA ŞEFA DE CAMPANIE, I-A CHELTUIT, (ZICE EA CA PE TOŢI!!!!!!), PENTRU PARTID, LA ALEGERILE LOCALE DE LA BUCUREŞTI DIN VARA LUI 2012. ALEGERI LA CARE EU NU AM CANDIDAT!

-lucru care în sine, nu este nimic penal. Partidele politice şi campaniile electorale se finanţau până curând din sponsorizări, cotizaţii, donaţii etc. Acum se finanţează de la bugetul de stat!!!

Şi chiar dacă Topoliceanu ar fi scăpat câteva sute de mii şi în buzunarul ei propriu, tot nu aş putea fi acuzată eu de ceva penal. Poate doar de nepermisa naivitate şi încredere într-o astfel de persoană.

-ca să fie penal, procurorii au nevoie ca Budeanu să spună că banii de fapt au fost daţi pentru mine şi că eu am promis că în schimbul lor îl ajut cu ceva pe Buzaianu (ajutor care nu a existat, conform chiar declaraţiilor acestuia)

-asta ar înseamnă că eu aş fi ales să fac ceva penal, mi-aş fi riscat libertatea, ca să îi las o geantă cu aproape 4 milioane de euro lui Topoliceanu, să o cheltuie cum vrea, pentru partid, pe candidaturile lui Paleologu, Prigoana şi Tanasescu &PDL Bucureşti şi eventual pentru a-şi plăti vacanţele de 5 stele pe care şi le-a permis din momentul în care a devenit “prietena mea cea mai bună”. Cât de prost ar trebui să fie cineva ca să facă aşa ceva??? Măcar luăm banii acasă, mă gândesc…vorbim totuşi de aproape 4 milioane de euro!!!!!

-nu îl condamn pe Radu Budeanu pentru că a ales să spună ce vor procurorii în schimbul unei libertăţi aproape sigure, pentru că ştiu că are copii mici şi probabil de aici se trage slăbiciunea lui. Deşi, mai ales fiind bărbat, poate era mai onorabil să-şi obţină libertatea luptându-se în instanţă cu procurorii şi spunând adevărul.

Totuşi, oare ce le vor spune Budeanu sau Topoliceanu copiilor lor când var creşte mari, despre onoare, demnitate, cinste, prietenie?

Cum le vor explica ce au făcut ei în anii aceştia? Grea povară vor duce pe umeri…”, a scris Udrea.

DNA a anunţat că Radu Budeanu, patronul publicaţiilor Cancan şi Gândul, a recunoscut în fata procurorilor că i-a dat Elenei Udrea o şpagă de 3.800.000 dolari din partea lui Bogdan Buzăianu. Budeanu a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

În schimb, Budeanu a acceptat o sentinţă de doi ani de închisoare cu executare.

Share