home CORUPTIE, POLITICA Tudorel Clătănel, pe lângă notariat, anunţă că se apucă de avocatură

Tudorel Clătănel, pe lângă notariat, anunţă că se apucă de avocatură

Share

Tudorel Clătănel s-a mai pliat niţel pe realitatea actuală în care se scaldă. În urmă cu ceva vreme, scriam că Tudorel Toader îşi va dori curând să mai fie chiar şi un simplu notar pe malul Bahluiului.

Fostul ministru al Justiţiei din Regimul Dragnea, Tudorel Toader, anunţă că s-a întors în avocatură.

Pe lângă veniturile provenite din pensia specială, salariul de rector şi câştigurile ca notar, Toader va obţine bani şi din contracte de asistenta juridică, informează Aktual24.

Toader câştiga în 2018, conform ultimei decaratii de avere, 14.000 de euro pe lună. „Revenirea în avocatură”, a anunţă Toader, pe Facebook.

 

„Deţinuţii eliberaţi pe recursul compensatoriu ar trebui să facă coada la cabinetul de avocatură al lui Tudorel Toader, în semn de mulţumire. Vine bănuţul acum pe contracte de reprezentare avocaţială, nu-i mai ajungeau pensia specială, onorariile notariale şi salariul de rector. Respect, boss!”, a scris jurnalistul Ionel Stoica, pe Facebook.

„Înţeleg că omul a fost niţel în vacanţă. Pen că la CCR şi Guvern, tot avocatură a făcut. Pentru hoţi, dar îl plăteam noi”, a comentat şi jurnalistul Mircea Marian.

În martie 2020, Tudorel Toader, a fost reales în funcţia de rector al Universităţii Alexandru Ioan Cuza (UAIC), din Iaşi.

În 2018, după ce s-a modificat o lege special pentru el, Tudorel Clătănel/Moare lumea după el a devenit notar de Iaşi, în baza unei noi prevederi, introdusă de PSD, care le permitea foştilor judecători de la Curtea Constituţională să intre în breasla notarilor, fără concurs.

După un an, în 2019, Toader şi-a deschis cabinet de notar la Iaşi, oraşul unde locuieşte, luându-l ca asociat pe fiul său, Alexandru.

La finalul mandatului de ministru, Tudorel Clătănel declară că a încasat în 2018 venituri în valoare de 775.248 de lei, aproximativ 14.000 euro/lună. Este vorba de venituri din pensii, salarii şi indemnizaţii primite de la Ministerul Justiţiei, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi şi Consiliul Superior al Magistraturii.

Share