home EVENIMENT, POLITICA Traian Berbeceanu va candida la Primăria Sector 3 sau Sector 4

Traian Berbeceanu va candida la Primăria Sector 3 sau Sector 4

Share

Fostul poliţist antimafia Traian Berbeceanu, actualmente șeful de cabinet al ministrului Marcel Vela, ar putea candida la primărie, în Sectorul 3 sau 4 din Capitală.

O decizie nu este încă luată. Berbeceanu n-a putut fi contactat până la publicarea acestei știri, însă apropiații acestuia susțin că fostul comisar este interesat de o candidatură.

Traian Berbeceanu s-a înscris în organizaţia PNL Deva la începutul lunii iulie. În decembrie anul trecut, Berbeceanu a fost numit de ministrul de Interne, Marcel Vela, în funcția de șef de cabinet.

În iunie 2016, Traian Berbeceanu a fost achitat în primă instanţă pentru mai multe acuzații, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare. Decizia a fost atacată de procurori.

În schimb, Ioan Mureşan (fost procuror şef al DIICOT Alba) şi Nicolaie Ioan Cean (fost procuror în aceeaşi structură) au fost condamnaţi la 7 ani, respectiv 2 ani închisoare cu executare. Aceştia sunt acuzaţi că au săvârşit mai multe nereguli în anchetarea poliţistului Traian Berbeceanu.

Anul trecut, Berbeceanu a lansat cartea ”Radiografia unei mârșăvii judiciare”, în care își prezintă perspectiva sa cu privire la dosarul în care a fost arestat.

Share