Elena Udrea rămâne în închisoarea El Buen Pastor, în Costa Rica

Share

Elena Udrea rămâne în arestul preventiv din închisoarea El Buen Pastor. Un portal de știri din Costa Rica transmite această informație citând Ministerul Public de la San Jose de Costa Rica.

Elena Udrea și Alina Bica solicitaseră înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu, dar, potrivit sursei citate, această solicitare a fost respinsă, astfel că rămân în arest.

Elena Udrea e acum liniştită, e cu păstorul cel bun, care are grijă de ea

Elena Udrea este în închisoarea Vilma Curling (Păstorul cel bun), după ce a fost arestată, în baza mandatului internațional emis pe numele ei. Ea a cerut azil politic în Costa Rica și acum așteaptă un răspuns al autorităților din Costa Rica în ceea ce privește cererea de extrădare formulată de justiția din România.

Udrea şi Bica au fost arestate în Costa Rica, după ce poliţia locală a pus în aplicare o cerere a Interpol. Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în Dosarul Gala Bute pentru luare de mită şi abuz în serviciu, însă a părăsit România, cerând azil politic în Costa Rica.

Procurorul-şef al Biroului Extrădări din Costa Rica, Laura Monge, spunea că procedura de extrădare în cazul Elenei Udrea şi al Alinei Bica continuă chiar dacă există solicitări pentru acordarea statutului de refugiat, iar mandatul de arestare poate fi prelungit şi după 30 decembrie, până la finalizarea procedurii de extrădare.

Share