home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de puşcărie cu executare

Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de puşcărie cu executare

Share

După şapte ani, Elena Udrea a fost condamnată cu sentinţă definitivă în Dosarul Gala Bute. Fostul Boxer Rudel Obreja a fost şi el condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în acelaşi dosar. Dacă nu se predă în 24 de ore, Udrea va avea statut de fugar, ceea ce constituie o infracţiune în sine.

Elena Udrea se pregăteşte de condamnare. Încălzirea, în Costa Rica

Apel respins pentru Elena Udrea şi ce către ceilalţi inculpaţi

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a condamnat-o definitiv, marţi, pe fostul ministru Elena Udrea la 6 ani de închisoare în dosarul “Gala Bute” pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a respins apelul declarat de Udrea şi de către ceilalţi inculpaţi, fiind menţinută sentinţa dată de instanţa de fond.

Astfel, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obeja rămâne cu o condamnare de cinci ani de închisoare cu executare.

Piţiponcul Tudor Breazu, condamnat cu executare, Ştefan Lungu cu uspendare

Celelalte pedepse în dosar sunt: Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, trei ani de închisoare cu executare; Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, un an şi şase luni cu suspendare; Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere; Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, trei ani de închisoare cu suspendare, şi Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme, doi ani şi şase luni cu suspendare.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Share