Elena Udrea, şase ani de condamnare în Dosarul Gala Bute

Share

Elena Udrea a fost condamnată de ÎCCJ la şase ani de închisoare cu executare în Dosarul Gala Bute. Sentinţa este la Completul de trei judecători şi poate fi atacată.

Udrea a primit cinci ani pentru luare de mită. A mai primit patru ani pentru aceeași infracțiune și o pedeapsă de șase ani, tot pentru luare de mită. De asemenea, șase ani pentru abuz în serviciu.

Ea a fost achitată pentru folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete şi pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene. Pedepsele au fost contopite, urmând să execute pedeapsa cea mai mare, de șase ani.

Trei milioane de euro despăgubiri

ÎCCJ a decis ca Elena Udrea să plătească aproape 3 milioane de euro despăgubiri în Dosarul Gala Bute. Udrea trebuie să achite 8.116.800 de lei despăgubiri civile către Autoritatea Națională pentru Turism.

De asemenea, 695.367 de lei și 296.076 de lei, precum și echivalentul în lei la cursul BNR a 600.000 de euro către martorul Corin Boian și a 300.000 de euro către martorul Adrian Gărdean.

Elena Udrea şi grupul ei infracţional

Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Și el a primit mai multe pedepse. Trei ani, pentru complicitate la luare de mintă. Cinci ani pentru evaziune fiscală, alți trei tot pentru evaziune.

Rudel Obreja a fost achitat pentru spălare de bani. Pedepsele au fost contopite și va face pedeapsa cea mai mare, de cinci ani. Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana, deținute de Elena Udrea, a primit trei ani de închisoare cu executare.

Ion Ariton, fost ministru al Economiei, a fost achitat.

Alte condamnări în dosar

Gheorghe Nastasia, fost secretar general în MDRT, a primit patru ani de închisoare cu suspendare. Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naționale de Investiții, a primit trei ani de închisoare cu suspendare.

Dragoș Marius Botoroagă, administratorul unei firme, a primit doi ani și șase luni cu suspendare. Ștefan Lungu, fost consilier la ministerul condus de Elena Udrea, a primit un an și șase luni cu suspendare.

Share