home CORUPTIE, POLITICA Dumitru Buzatu: „Terminaţi cu masca! N-a dovedit nimeni că, dacă o porți, scapi de consecinţele infectării”

Dumitru Buzatu: „Terminaţi cu masca! N-a dovedit nimeni că, dacă o porți, scapi de consecinţele infectării”

Share

Dumitru Buzatu, şeful PSD Vaslui, a revenit iarăşi cu tema recurentă a purtatului măştii şi utilităţii acesteia pentru protecţia contra Covid-19.

Buzatu s-a contrazis singur, în timpul unei intervenţii la Digi24. În Vaslui sunt numeroase focare de coronavirus, chiar un consilier al lui Buzatu a decedat zilele trecute, din cauza virusului.

„Terminaţi cu masca! N-a dovedit nimeni că masca este un panaceu şi, dacă ar fi un panaceu, atunci persoanele infectate care ar lua masca cred că ar scăpa de consecinţele infectării cu acest virus”, a declarat Buzatu, afirmând totodată că „acest virus este foarte periculos în anumite condiţii”.

Iată dialogul purtat de Cosmin Prelipceanu cu baronul PSD, conform Aktual24:

Cosmin Prelipceanu: În continuare nu purtaţi masca?

Dumitru Buzatu: Nu îmi dau seama ce legătură vreţi să faceţi. Sau îmi dau seama cu foarte mare exactitate. Dar ce legătură are purtatul măştii de către mine, şi cu grupul de copii care s-a infectat evident fără să ştie? Pentru că orice grup risca acest lucru în contextul extinderii infectării cu coronavirus. Poate puteţi să-mi daţi un răspuns, să mă lămuriţi.

Cosmin Prelipceanu: Puteţi să ne spuneţi dacă purtaţi masca?

Dumitru Buzatu: Mă întrebaţi dacă port masca? Prin somn, sau cum?

Cosmin Prelipceanu: În 17 iulie spuneaţi că nu purtaţi.

Dumitru Buzatu: Încă o dată. Nu mă luaţi cu gura înainte. Sunt obişnuit cu întrebările astea manipulative şi ştiu aproape întotdeauna cu exactitate ce vreţi să faceţi.

Dacă mă întrebaţi dacă port masca într-o adunare publică, dacă mă întrebaţi dacă port masca când sunt într-un magazin, fac lucrul acesta, pentru că nu vreau să intru în conflict cu ceilalţi.

Cosmin Prelipceanu: La şedinţa Consiliului Judeţean aţi fost filmat fără mască…

Dumitru Buzatu: În ce circumstanţe? Dacă nu înţelegeţi nimic, nu e vina mea. Cred că m-aţi întrebat dumneavoastră, sau colegul, dacă eu cred. Dacă e o chestiune de credinţa coronavirusul, atunci eu nu cred în coronavirus. Dacă e vorba de determinare ştiinţifică a existenţei unui virus, cred că există acest virus şi că este foarte periculos în anumite condiţii.

Şi de aceea am îndemnat pe toţi, trecând dincolo de protestul meu, să respecte măsurile.

Cosmin Prelipceanu: Dacă aceşti copii ar fi respectat măsurile, credeţi că s-ar fi îmbolnăvit?

Dumitru Buzatu: Nu ştiu! Nu pot să vă spun eu. Nici dumneavoastră nu puteţi răspunde, pentru că nu puteţi şti în câte circumstanţe s-ar fi aflat aceşti copii sau persoanele care trăiesc astăzi în România. Nu există nicio determinare foarte exactă a modului în care se transmite virusul. Presupun că ştiţi lucrul acesta.

Nu există nicio programare a acţiunilor umane care să evite intrarea în context cu acest virus. E pandemie şi trebuie să înţelegem cu toţii, şi revin şi spun că nu am îndemnat pe nimeni să nu repecte măsurile preventive.

Situaţia din Vaslui este gravă în măsura în care se infectează un număr mare de oameni şi, luând toate măsurile preventive, nimeni nu poate controla felul în care acest virus infectează.

Cosmin Prelipceanu: Medicii ne spun că poate fi controlată răspândirea bolii, purtând masca.

Dumitru Buzatu: Sigur că poate fi controlat. Terminaţi cu masca! N-a dovedit nimeni ca masca este un panaceu şi dacă ar fi un panaceu, atunci persoanele infectate care ar lua masca cred că ar scăpa de consecinţele infectării cu acest virus. Subliniez că lucrurile sunt atât de grave, încât trebuie luate măsuri complexe, trebuiesc inventariate tratamentele care se aplică, dintre care unele deja s-a demonstrat că produc efecte adverse.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, Ana Rinder, a fost transferată cu un elicopter SMURD, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, din Bucureşti, cu suspiciunea că ar fi contactat virusul SARS-CoV-2.

Potrivit sursei citate, Ana Rinder se afla în izolare la domiciliu, după ce fiul acesteia ar fi avut contact cu o altă persoană diagnosticată cu noul coronavirus. Marţi dimineaţa, managerul SJU s-a simţit rău, prezentând simptomele specifice COVID-19, iar fiul său a sunat la 112 chemând ambulanta.

„Starea ei ne-a alarmat şi pe noi. Ea se afla în izolare cu băiatul, băiatul fiind un contact al unui caz pozitiv. În cursul dimineţii, am înţeles că starea dumneaei s-a deteriorat, s-a solicitat ambulanta, de către băiat înţeleg, şi a fost transportată la Spitalul Judeţean. A fost testată, dar deocamdată nu avem rezultatul testului”, a afirmat Mihaela Vlada.

Ulterior, medicii de la SJU Vaslui au cerut transferul managerului cu un elicopter SMURD la Institutul „Matei Balş”.

„Ştiu doar că a decolat elicopterul şi a plecat. Era conştientă doamna”, a mai precizat directorul DSP Vaslui.

Fiul managerului SJU Vaslui face parte din grupul celor peste 30 de adolescenţi care au fost pe litoral, la Costineşti, la finalul lunii iulie, deşi între ei era o fată confirmată cu COVID-19. Ana Rinder s-a deplasat personal la Costineşti pentru a-l prelua pe fiul acesteia şi a-l readuce la Vaslui, iar ulterior a intrat în izolare cu acesta.

Share