home EVENIMENT, POLITICA Ana Birchall despre Firea: Nu vă mai lăsaţi cumpăraţi cu doi lei!

Ana Birchall despre Firea: Nu vă mai lăsaţi cumpăraţi cu doi lei!

Share

Ana Birchall o taxează pe Gabriela Firea pentru intenţia de a-i plăti pe bucureştenii infectaţi cu Covid-19 vindecaţi, ca să doneze plasmă.

Birchall o acuză pe Firea că încalcă cu bună ştiinţă însuşi principiul donaţiei şi că, de fapt, propune un schimb murdar, şi anume, “bani din bugetul Primăriei pentru un vot”.

“‘Ai, n-ai mingea, tragi la poartă’. Se zice că ar fi zis asta Hagi, dar nimeni nu bagă mâna-n foc, e mai mult o zicală din fotbal. Eu cu fotbalul nu ştiu prea bine, îi las pe băieţii din familie să se manifeste plenar în direcţia asta (Liverpool!).

Unde mi se pare însă că se potriveşte zicătoarea asta deşi nu e vorba de fotbal, e la acţiunile doamnei Firea: e sau nu e cazul, e nevoie sau nu e, doamna Primar e mereu dispusă să dea chestii, în general bani. Ce persoană darnică, nu?

Dar e foarte uşor să fii darnic atunci când nu dai de la tine, atunci când stai pe un morman de bani strânşi de la ‘fraierii’ care muncesc şi care plătesc taxe şi poţi să împarţi cu generozitate din acei bani celor care te votează cu gândul că vor mai primi şi data viitoare”, a precizat Birchall, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, fostul ministru al Justiţiei a mai afirmat că politica pomenilor electorale a funcţionat zeci de ani pe meleagurile dâmboviţene şi că că unii încă mizează pe ea.

“O combinaţie a tehnicii moderne a PR-ului de faţadă şi a tradiţiei politicianiste înrădăcinate pe la noi. Doar că nu se mai dau găleţi, zahăr şi ulei, cel puţin nu pe faţă, ci se dau direct bani, vouchere, excursii… Una peste alta, tot mită electorală se cheamă”, a adăugat Birchall.

Totodată, în ceea ce priveşte tichetele date în schimbul donaţiilor de plasmă, fostul ministru consideră că Primarul General al Capitalei încalcă cu bună ştiinţă însuşi principiul donaţiei.

“Atunci când donezi, nu aştepţi nimic în schimb, cu atât mai puţin o plată în bani…cu atât mai mult cu cât donezi plasma să salvezi alte vieţi, nu?! Dar aşa cum se propune de către doamna Primar e de fapt un schimb murdar: bani din bugetul primăriei pentru un vot… pentru doamna primar!

Oameni buni, e timpul să nu mai ‘cumpărăm’ astfel de daruri otrăvite, e timpul să ne deşteptăm şi să îi deşteptăm şi pe cei de lângă noi care poate se mai bucură la aşa cadouri”, a afirmat Ana Birchall.

Nu în ultimul rând, Birchall a făcut apel ca cetăţenii să nu se mai lase cumpăraţi cu doi lei, indiferent de cât de mari sunt greutăţile pe care le înfruntă în prezent.

“Aceşti leuţi amărâţi amanetează viitorul vostru şi al copiilor voştri şi se traduc prin lipsa apei calde şi prin traficul infernal din oraş, de exemplu”, a conchis fostul ministru, conform Epoch Times.

Reamintim că, marţi, Gabriela Firea, intrată deja în campanie electorală, a anunţat că va propune Consiliului General al Municipiului Bucureşti un proiect care să îi stimuleze pe cei care au suferit de COVID-19 să doneze plasmă.

Mai exact, aceştia ar urma să primească tichete în valoare de 1.000 de euro. Primăriţa a mai ţinut să precizeze că proiectul a fost scris chiar de ea, în colaborare cu medicii de la Administraţia Spitalelor, şi vizează convingerea, prin mijloace materiale, a celor ce s-au vindecat de Covid-19 să doneze pentru a salva viaţa altor persoane.

Share