home EVENIMENT Dragnea şi-a tras serviciu secret. Şeful DGPI, numit de ministrul Internelor

Dragnea şi-a tras serviciu secret. Şeful DGPI, numit de ministrul Internelor

Share

Liviu Dragnea şi-a tras serviciu secret. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care se elimină din numirea șefului DIPI rolul premierului și avizul CSAT. Acesta era necesar până acum.

Mărculescu din Cabinetul Cioloş a fost numit de Mihai Tudose la DGPI

Potrivit Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis a semnat “decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 76/2016 privind înființarea, organizarea și funcționarea Direcției Generale de Protecție Internă a Ministerului Afacerilor Interne”.

Liviu Dragnea conduce DIPI pe filiera Carmen Dan

Înainte, era nevoie ca șeful DIPI să fie numit de premier, la propunerea ministrului de Interne. De acum, ministrul are mână liberă. Ministrul de Interne este Carmen Dan. Carmen Daniela Dan este vecina de apartament din Alexandria a lui Liviu Dragnea.

Rolul premierului a fost eliminat. Înainte de promulgarea legii, Mihai Tudose a desemnat la DIPI, ori DGIP, ori DGPI, cum se numeşte acum, un nou şef. Odată ce legea va fi publicată în Monitorul Oficial, va dispărea și avizul CSAT din procedura de numire.

Istoricul modificării numirii şefului DGPI şi Incidentul Dragnea

Senatul a adoptat, pe 15 mai, cu majoritate de voturi, în calitate de cameră decizională, Ordonanţa de Urgenţă 76/2016 prin care guvernul Cioloş a înfiinţat Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI), eliminând din textul actului normativ obligativitatea ca directorul general al instituţiei de a fi militar precum şi pe aceea ca el să fie numit în funcţie cu avizul CSAT.

Potrivit articolului 8, alin. 1 al Legii de aprobare a ordonanţei de urgenţă, ”directorul general al Direcţiei Generale de protecţie Internă este numit şi eliberat din funcţie de către ministrul Afacerilor Interne”.

În textul ordonanţei de urgenţă se prevedea că directorul DGPI este cadru militar în activitate şi este numit în funcţie prin decizia prim-ministrului, la propunerea ministrului Afacerilor Interne şi cu avizul CSAT. PNL a atacat Legea de aprobare a OUG 76/2016 la Curtea Constituţională însă CCR a respins sesizarea ca neîntemeiată.

:i mai este ;i incidentul Dragnea. Un tip anost, din Teleorman, cu gânduri arghirofile, înnebunit după control şi pus pe căpătuială. Capabil să se gudure şi să lingă pentru scopul final năprasnic. Apucături de mahala. Cât va mai continua ascensiunea lui Arturo Liviu Ui Dragnea?

Citeşte şi
Dragnea a inventat un bătrân despre care a afirmat că ar fi bătut de protestatari.
Rareş Bogdan a vorbit la mitingul PNL de la Iaşi. Ocazia a fost potrivită pentru
Klaus Iohannis i-a răspuns lui Liviu Dragnea după atacul șefului PSD lansat la mitingul PSD
Demența a cuprins PSD. Rovana Plumb a vorbit despre România, „ţara lui Liviu Dragnea!”. Declaraţia
Vin dezvăluiri despre „Lupul fără mațe”, Așa îi spun localnicii de la Belina lui Liviu
Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu şi-au pregătit vile de mare lux, folosindu-se de banii
Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, are un fiu. Înainte de suspendarea licitației pentru corvete, reprezentantul
UDMR a dat dovadă de pragmatism şi cooperează de doi ani cu coaliţia guvernamentală, declară
Președintele PSD Liviu Dragnea l-a întrebat pe corespondentul Pro TV Alex Dima dacă vine cu
Noua şefă de la Fisc, Mihaela Triculescu, ar fi făcut Revelionul la Sinaia, împreună cu
Share