Dragnea, atac violent la democraţie. Radiografia spuselor infractorului

Share

Liderul PSD Liviu Dragnea a executat aseară, pe Antena 3, cel mai violent atac de până acum la adresa statului de drept.

În cele ce urmează, vom explicita la maximum acest atac. Vom scrie ce credem noi că înseamnă ceea ce a spus Livache. Amintim că liderul PSD este un infractor condamnat definitiv cu suspendare în Dosarul Referendumul şi condamnat în primă instanţă în Dosarul DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea: Nu ştiu ce ar putea să se întâmple pentru ca suspendarea să se oprească

La ora asta nu ştiu ce ar trebui să se întâmple ca acest demers să se oprească în toamnă. Adică nu-mi dau seama ce ar putea să facă. Era decizia să începem procedurile de luni, dar le-am spus colegilor că pot merge în vacanţa parlamentară, dar să aibă telefoanele la ei tot timpul, pentru că, dacă apare ceva, o să ne reîntâlnim în Parlament.

EXPLICITARE:  La ora asta nu am soluţii ca să merg mai departe cu suspendarea, pentru că nu mai am argumente constituţionale şi politice. Nu-mi dau seama ce ar trebui să facă Iohannis ca să am iar aceste argumente.

De aceea sunt obligat să-i las pe parlamentarii din coaliţie în vacanţă, cu toate că, dacă ar fi după mine, i-aş ţine până aş fi sigur că scap de puşcărie. Nu voi rata, dacă descopăr o oportunitate, să o folosesc şi îi voi chema din vacanţa parlamentară pe parlamentari, ca să scap mai repede de problemele mele cu Justiţia.

Liviu Dragnea: Iohannis, răul suprem

Iohannis blochează în mod constant activitatea Parlamentului, ameninţă guvernul, ameninţă prim-ministrul, participă la proteste împotriva guvernului, incită la răsturnarea ordinii constituţionale, incitând lumea să iasă în stradă la proteste, trimite consilieri prezidenţiali să ameninţe sau să inducă teamă unui judecător de la CCR şi este un şir lung de încălcări ale Constituţiei care se tot pun în dreptul preşedintelui Iohannis.

EXPLICITARE: Nu am argumente legale şi constituţionale contra lui Iohannis. Nu pot decât să spun minciuni, deformând realitatea, exagerând proporţiile acţiunilor şefului statului şi dezinformând în continuare, pe linia punctajului partidului, pus la punct de Asag Eisin.

Sunt în criză de argumente factuale şi atunci delirez, pentru că sunt foarte-foarte nervos. Şi o mai şi fac ca fraierul în timpului meciului Anglia – Croaţia, când ştiu că nu se uită aproape nimeni la mine ce zic.

Liviu Dragnea: Nu vreau să forţez pe nimeni

E susţinută ideea suspendării şi de Călin Popescu Tăriceanu? Răspuns:

Nu vreau să forţez pe nimeni, e o discuţie pe care o vom continua în coaliţie. Nu a respins ideea.

EXPLICITARE: Din păcate pentru mine, scheise!, dar oricâte presiuni fac eu asupra lui Tăriceanu, nu vrea şi pace! Voi continua aceste presiuni. Nu a respins ideea, în sensul că nu mi-a spus un “nu” explicit şi răspicat, dar răspunsurile sale şi felul în care “şi-o fereşte” arată clar că omul nu se lasă păcălit de încercările mele de a-l transforma în acarul Păun şi semnatarul tuturor porcăriilor pe care aş vrea să le fac cât ar fi el interimar la Cotroceni.

Liviu Dragnea: Am mai multe dosare decât fire de păr în cap

Sigur că încep alte dosare, fac cerere să redeschidă dosare deschise de acum 4 ani, 5 ani. A cerut la Înalta Curte să ne judecăm, probabil că o să deschidă ceva şi de când eram în liceu, în şcoala generală, în grădiniţă, de dinainte de a mă naşte. Nu-s prost!

Este clar că miza principală a lui Klaus Werner Iohannis este ca eu să nu mai exist. Ce fac procurorii cu situaţia finanţărilor ilegale ale USR-ului şi PNL-ului? Absolut nimic. De ce? Pentru că este componenta politică a acestui sistem, în frunte cu Ludovic Orban, acest personaj de desene animate care este un personaj tras de fire şi care îşi găseşte fericire în ochii stăpânilor.

EXPLICITARE: Nu mai pot, simt că o iau razna, acum mi se deschid şi dosarele pe care le-am mermelit cu ani în urmă. Şi atunci, atac în toate direcţiile, şi la preşedinte, şi la PNL, şi la USR. Nu spun că eu sunt nevvinovat, dar… ce, ei nu au făcut altele?

Liviu Dragnea: Turcan şi Orban sunt duşmanii mei personali

La moţiune. Eu vă spun ce vorbeau Raluca Turcan şi Ludovic Orban şi cu oameni din PSD şi din alte partide, ce s-a spus. Raluca Turcan i-a promis preşedintelui Iohannis că dacă dumnealui aranjează condamnarea mea, ea garantează că dă guvernul jos a doua zi. Condamnarea mea s-a realizat, guvernul n-a picat. Nici acum n-au înţeles şi nu vor înţelege niciodată ce înseamnă acest partid, ce înseamnă PSD.

EXPLICITARE: Raluca Turcan şi Ludovic Orban vor să mă radă de la putere. Ştiu că e perfect legitim, în logica sistemului democratic, dar sunt disperat. De ce? Păi, dacă ies de la guvernare şi Pavianul meu preferat se duce acasă, sunt terminat.

Liviu Dragnea: Iohannis şi Dosarul DGASPC TL

Iohannis este direct implicat în condamnarea sa în Dosarul DGASPC Teleorman?

Da, asta este părerea mea.

EXPLICITARE: Evident că nu, nu are cum, dar ce pot să spun altceva, având în vedere situaţia extrem de grea în care sunt eu acum?

Liviu Dragnea: Revocarea lui Kovesi e de-abia începutul. Mi-e frică

Să nu mai lăsăm loc de șantaj: doar o persoană scoasă din acest angrenaj mafiot al statului paralel nu rezolvă problema. Acest angrenaj a rămas. Trebuie un moment zero. Dacă toți vor avea curaj, România are o șansă uriasă, să scoată din teritoriul național teroarea, frica tuturor că poate fi luat oricine, oricând, Sau dacă vor rămâne toată viața cu lasitatea generată de interese personale meschine. Dacă ar fi înțeles președintele ce șansă are această țară, dar el nu înțelege că nu poate avea adversari, constituțional.

EXPLICITAREFaptul că Kovesi a fost revocată nu rezolvă problema. Tot ajung la puşcărie. Noi, penalii din România, avem acum o şansă uriaşă să scăpăm de puşcărie şi împărăţim peste ţară în continuare. Mi-e frică însă că nu voi reuşi să îi conving pe acoliţi să fie cu mine până la capăt şi că voi ajunge la puşcărie. Mi-e frică de puşcărie.

Share