ONG, duşmancele conducerii partidului (fost) unic (Stenograme PSD)

Share

Revine tema ONG şi în această stenogramă a conducerii PSD. De data aceasta, se discută despre cum trebuie să reacţioneze partidul la acţiunea organizaţiilor non-guvernamentale.

• ieri şi azi în PSD: Sunday Times: Adrian Severin a cerut 12.000 de euro pentru lobby

Anume, în două feluri: reprezentanţii PSD să nu se ducă la evenimentele la care reprezentanţii ONG spun lucruri neplăcute despre PSD. Pe de altă parte, interpuşi ai PSD să dicute cu ONG, astfel încât să afle din timp ce urmează să spună acestea.

Ideea aceasta genială îi aparţine lui Adrian Severin. Azi, Severin este un infractor eliberat condiţionat din puşcărie, după ce a fost prins luând mită, într-o înscenare a unei publicaţii străine, pe când era europarlamentar PSD.

PSD reacţionează la acţiunile legitime ale ONG

Tălpi puse societăţii civile, prin Adrian Severin

Adrian Năstase: Da, da. Am discutat data trecută exact tema asta cu organizaţiile neguvernamentale şi sigur că pornim şi am discutat şi despre acţiunea lui Mungiu şi am spus că am luat decizia să nu participăm ca să nu legitimăm acest gen de activităţi şi… Ce anume? Dl…:…

Adrian Năstase: Da. Deşi există o soluţie. Adrian Severin, care este membru în Societatea Academică, ar putea să spună că el nu este de acord cu concluziile respective şi să atace foarte tare. Da, Adrian, te rog.

Metoda tragerii ONG de limbă

Adrian Severin: Oarecum, asta am vrut să spun şi eu, şi anume că trebuie să facem totuşi şi o politică cu ONG-urile existente, inclusiv o politică de contact, prin care, discutând cu ei, să aflăm dinainte cam ceea ce doresc să facă. Prin discuţiile astea, anumite lucruri pot fi prevenite sau cel puţin ne putem informa în legătură cu ele.

Şi atunci, nu vreau să intru mai mult în detalii, dar un război pe faţă cu ele nu cred că ne poate aduce nici un fel de câştig, în schimb, o anumită politică mai subtilă, poate, inclusiv o anumită delimitare de ele în anumite ocazii. Eu chiar intenţionam la un moment dat.

Eu nu am mai avut, practic, nici o legătură cu ei, decât aşa, când ne-am întâlnit pe stradă, dar de ce să nu mă duc, de ce să nu spun acolo, domnule, sunt şi eu aici şi vreau şi eu să ştiu ce concluzii trageţi voi şi să mă pot, eventual, opune concluziilor sau delimita de ele şi aşa mai departe. (…)

Share