home MASS MEDIA, SPORT, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Doua minute. Licitatia pentru Liga I

Doua minute. Licitatia pentru Liga I

Share

O sală comună şi mitocăniile obişnuite. Pe jos se tîrîie cabluri. La mese, aşezate ca la şedinţa cu părinţii, stau angajatii Ligii si in fata lor cîţiva oameni, de la care Liga Profesionistă de Fotbal vrea peste 100 de milioane de euro pe trei ani de zile. Dumitru Dragomir rîde.

foto: StiuScorul

“Hai, tată, să începem!”, zice şeful Ligii. E “fără două sau fără trei”, îi şopteşte cineva. Mitică vorbeşte tare, vorbeşte despre “ciocane”, iar angajaţii Ligii il insotesc glumind gros şi, tocmai în aceste două minute de dinainte de începerea licitaţiei drepturilor TV, colegul meu Dan Udrea găseşte explicaţia deznodămîntului.

Se simte atîta derizoriu în aer, atîta improvizaţie, încît tot ce trebuie să facă un ziarist e să surprindă autenticul, dialogurile, mimica şi costumaţia personajelor. Nu e nevoie de nimic mai mult. Reportajul din Gazeta de miine spune tot.

Cînd porneşte licitaţia, bîlbîită, se vede limpede că televiziunile şi cabliştii refuză să mai finanţeze fotbalul românesc cu propriile credite şi pierderi. Vreme de trei ani au pierdut bani grei. Oamenii le-au fost umiliti la meciuri. Au filmat meciurile de pe acoperisuri de tabla.

Cinci pachete licitate ca unul singur. Preţ de pornire: 22 milioane de euro! (GSP)

Ligii nu i-a păsat. “Treaba lor!”. Cu “treaba lor!” nu faci afaceri. Cu plus la tine si minus etern la celalat nu se naste o piata, nu se dezvolta o industrie, ci doar supravietuieste o smecherie.

Acum, RCS, Romtelecom şi Antena cumpără doar trei meciuri pe etapă. Restul rămîn în aer. Ziaristul îl surprinde pe Dragomir sprijinit cu greu pe scările care merg spre biroul său.

Lipsesc mai bine de 50 de milioane de euro din ceea ce spera să vîndă azi. Şi totul s-a decis în cele două minute derizorii descrise în reportaj, minute devenite simbolul, sinteza şi spuma celor douăzeci de ani de golăneală.

sursa: Tolo

Citeşte şi
Jurnalistul Sebastian Oancea prezinta o discutie cu un functionar dintr-o primarie PSD din judetul Vrancea
Liviu Alexa, un jurnalist corupt, plătit de PSD (Newsweek a publicat dovezile de mult timp),
Deputatul PSD Liviu Plesoianu a anuntat ca a decis sa nu mai calce niciodata in
Unul dintre cei mai vechi oameni din echipa Digi24 părăsește postul de știri. După șapte
Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB
Antena 3 a filmat prin gard, cu cinism, reacţiile membrilor familiei Alexandrei, la vestea morţii
Președintele PSD Liviu Dragnea l-a întrebat pe corespondentul Pro TV Alex Dima dacă vine cu
Posturi de știri Digi 24, care trece prin schimbări importante la nivel de resurse umane,
Acum o seară, la „Jocuri de Putere”, Rareş Bogdan s-a contrat de la distanţă cu
Postul de televiziune Realitatea TV va avea emisia suspendată joi, 17 ianuarie, pentru 10 minute,
Share