home CORUPTIE, POLITICA Dosarul Colectiv e acum unul singur. Piedone este judecat în el

Dosarul Colectiv e acum unul singur. Piedone este judecat în el

Share

Tribunalul București a decis ca Dosarul Colectiv să fie reunit cu cel în care este inculpat Cristian Popescu-Piedone. Procurorii de la Parchetul General au fost cei care au cerut primii reunirea celor două dosare.

Înregistrare cumplită din Colectiv. Primul apel la 112

În Dosarul Colectiv, în care erau judecați patronii clubului, pe rolul Judecătoriei Sectorului 4, nu exista nici o instituție parte responsabilă civilmente. Bunurile inculpaților nu acoperă despăgubirile cerute de victimele incendiului.

În dosarul lui Piedone, aflat la Tribunalul București, parte responsabilă civilmente este Primăria Sectorului 4. Ulterior, avocații patronilor de la Colectiv au susținut reunirea dosarelor, în timp ce Piedone s-a opus.

Dosarul Colectiv reunit se va judeca la Tribunalul Bucureşti

Dosarul reunit va fi judecat la Tribunalul București. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 23 iunie. Primul dosar a fost trimis în instanță de Parchetul General pe 28 aprilie 2016. Cei trei patroni ai clubului Colectiv — Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu — sunt acuzați de ucidere din culpă, vătămare corporală și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

În dosar, mai e judecată Daniela Niță, patroana firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL. De asemenea, Cristian Niță (director) și Viorel Zaharia (pirotehnist). De asemenea, persoanele juridice SC Colectiv Club SRL și SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL.

Al doilea dosar a fost trimis în instanță de DNA pe 6 mai 2016, Piedone fiind acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit, cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale sectorului 4 al municipiului București.

De asemenea, au fost deferite justiției alte trei persoane din cadrul primăriei: Aurelia Iofciu — șef al Serviciului autorizări comerciale, Larisa Luminița Ganea — consilier superior, Ramona Sandra Moțoc — referent superior, ambele în cadrul aceluiași serviciu.

Share