Donald Trump va fi judecat pentru fraudă fiscală

Share

Procesul civil al lui Donald Trump și a trei dintre copiii săi, acuzați de fraudă fiscală, în cadrul Trump Organization, va fi judecat pe 2 octombrie 2023.

Procurorul general al statului New York, Letitia James, îl acuză pe miliardarul republican și pe copiii săi că au manipulat deliberat evaluările activelor grupului.

Acestea includ cluburi de golf, hoteluri de lux și alte proprietăți, pentru a obține împrumuturi mai bune de la bănci sau pentru a-și reduce taxele, potrivit AFP.

Letitia James solicită daune de 250 de milioane de dolari, în numele statului, precum și interzicerea, pentru fostul președinte și rudele sale, de a conduce companii.

Procesul îi vizează şi pe trei dintre copiii fostului președinte, Donald Trump Jr, Eric Trump și Ivanka Trump.

Judecătorul Arthur Engoron, de la Curtea Supremă a statului New York, a stabilit un calendar al procedurilor, care se întinde din decembrie 2022 până pe 2 octombrie 2023, când este programat să înceapă procesul.

Donald Trump, care săptămâna trecută și-a declarat oficial candidatura la alegerile prezidențiale din 2024, face obiectul mai multor proceduri judiciare, dar în prezent nu se confruntă cu nicio acuzație.

Share