Armata Rusă antrenează recruţii cu instructori de airsoft

Share

Instructori locali de airsoft din Regiunea Samara îi trainează pe noii recruți ai armatei Rusiei, relatează Meduza.

Informația descoperită în premieră de Mediazona, un alt site rusesc de investigații, a fost confirmată de șefului federației de airsoft, Anton Pticikin.

Acesta a relatat că jucătorii de airsoft au început pregătirea recruților în luna octombrie, la scurt timp după ce președintele Vladimir Putin a decretat mobilizarea parțială în Rusia.

Pticikin a mai spus că de atunci au fost antrenați 600 de oameni, printre care și militari detașați la Brigada 15 de Infanterie Motorizată „Alexandria” și Batalionul de cazaci „Yermak”.

Oficialul rus a precizat că instructorii de airsoft plănuiesc să instruiască același număr de recruți, în următoarele două-trei săptămâni.

Pticikin susține că recruții sunt antrenați de instructori care au participat la ostilitățile din Ucraina și că bărbații mobilizați după data de 21 septembrie folosesc nu numai arme airsoft, ci și arme obișnuite ale armatei ruse, cu cartușe goale.

Potrivit șefului federației ruse de airsoft, bărbaților mobilizați li se predă tactică, acordarea primului ajutor, evacuarea camarazilor sub focul inamic, amenajarea pozițiilor, operațiuni de luptă pe teren accidentat și în mediul urban, precum și acțiuni sub foc de mortier.

Pticikin a subliniat că instruirea este efectuată la inițiativa federației, nu a armatei.

„Am considerat că este de datoria noastră să nu stăm deoparte și nu doar să accelerăm, ci mai degrabă să creștem cantitatea de abilități și cunoștințe oferite băieților noștri”, afirmă el.

Comentariile sale vin după ce pe rețelele de socializare rusești au apărut numeroase înregistrări video, în care recruții ruși se plâng de echipamentele primite, condițiile din cazărmi și instruirea de care au parte.

Share